Svorio metimas, lieknėjimas sultinio pagalba

Sriubos ir sultiniai puikiai tinka lieknėjimui. Jie populiarūs kaip užkandis ar pagrindinis patiekalas. Teisingai paruošta sriuba yra ne tik sveika, bet ir gali padėti numesti svorio. Didelė karšto sultinio porcija suteikia išankstinį sotumą. Todėl pagrindinį patiekalą galite valgyti daug mažesnį.
Buljonas yra idealus lieknėjimo produktas. To priežastis – didelis vandens kiekis nekaloringoje sriuboje. Neriebus sultinys tinkamas lieknėjimui ne tik dėl to, kad jame labai mažai kalorijų, bet ir todėl, kad jis aprūpina organizmą daug skysčių, o su priedais, pavyzdžiui, daržovėmis, taip pat daug maistinių skaidulų, kurios labai lengvai virškinamos. Be to, mėgaujantis karštu sultiniu, virškinimo trakte ir odoje sustiprėja kraujotaka ir dėl to masiškai sustiprėja sotumo signalai. Paprastai sriuboje turi būti ne daugiau kaip 100–150 kalorijų.

Laikantis sultinio mitybos, lengva numesti svorio ir pasiekti gerą savijautą.

Mūsų patarimas norint numesti svorio: prieš kiekvieną valgį mėgaukitės puodeliu ar dubenėliu sultinio. Po jo skrandis jau būna kiek prisipildęs, dingsta alkio jausmas, o apetitas pagrindiniam patiekalui gerokai sumažėja. Tai taip pat taikoma maisto potraukiui.

Mūsų rekomendacija sultinio mitybai

Populiari daržovių sultinio skaidri sriuba yra be riebalų ir 100 ml turi tik 3 kcal.

Sultinys yra puikus kaip grynas geriamasis sultinys. Norėdami paįvairinti, neriebų sultinį galite gardinti šviežiomis daržo žolelėmis, smulkiai pjaustytomis daržovėmis, tokiomis kaip morkos, salierai, pomidorai, kopūstai, porai ar svogūnai.
Su kiaušiniu ar pora bulvių sultinys netgi tampa visaverčiu sriubos valgiu su ilgai išliekančiu sotumu. Taip pat dienos metu galite pasilepinti nekaloringu sultiniu, jei jaučiatės alkanas.
Sultinys taip pat puikiai tinka ryžių, makaronų, daržovių, šparagų ar salotų padažams pagardinti.

Nahrin sultiniai, turintys daug skonio

Nahrin sultiniai su daug skonio, sodrūs kaip iš močiutės virtuvės. Mūsų el. parduotuvėje galite rinktis iš kelių skonių.

11 populiarių priedų sultiniams

Sultinių pagardinimui galite naudoti savo kūrybiškumą. Vos iš kelių ingredientų galite paversti sultinį į nedidelį patiekalą. Mūsų mėgstamiausi sultinio priedai yra:

Sultinys, buljonas
  • Tarkuotas imbieras ar ciberžolė (arba kaip sultys)
  • Šviežios žolelės, pavyzdžiui, petražolės ir česnakai
  • Skrudinto česnako tyrė arba šviežiai spaustas česnakas
  • Čili aliejus
  • Kokosų pienas ir citrinžolė
  • Tofu ir daigai
  • Smulkiai pjaustyti laiškiniai svogūnai
  • Suplakti kiaušiniai, kiaušinių kremas
  • Daržovės, pjaustytos šiaudeliais
  • Sojų padažas
  • Makaronai, ryžiai

Receptas: sultinys su daržovėmis

Sultinio sriuba su papildoma vitaminų porcija. Idealiai tinka norint numesti svorio arba laikantis liekninančios dietos.

Daržovių sultinys

Ingredientai:

Paruošimas:

  1. Morkas, cukinijas ir salierą supjaustykite plonomis juostelėmis (šiaudeliais).
  2. Porą supjaustykite plonais žiedeliais.
  3. Sultinį užvirinkite ir jame daržoves virkite 10 minučių, kol suminkštės.
  4. Padalinkite į dubenėlius ir papuoškite smulkiai pjaustytomis petražolėmis.

Naudotas produktas: