Jūsų sąnarių sveikata

sąnariai

Žmogaus gyvenimo kokybė labai priklauso nuo jo sąnarių būklės. Lengvas ir neskausmingas judėjimas neabejotinai yra gyvenimo laimės dalis, o tie, kurie kenčia nuo kokių nors sąnarių problemų, tai tikrai geriau supras.

Sąnario struktūra tobula, gamta viską apgalvojo. Taigi, kaip sekasi vidutinio ir net jaunesnio amžiaus žmonėms, besiskundžiantiems kelių, klubų ar nugaros skausmais?

Sąnariai yra vieta, kur susitinka kaulai, kurie pirmiausia atlieka judėjimo funkciją. Sąnarį sudaro SĄNARINIAI PAVIRŠIAI, padengti kremzle, kurie savo forma dera tarpusavyje. Hermetiškai šarnyrinių kremzlėmis padengtų kaulų galus juosia SĄNARINĖ KAPSULĖ, arba sąnarinis sluoksnis, kuris turi dar 2 sluoksnius – abu turi atlikti svarbią užduotį. Išorinis tvirtas sluoksnis jungia ir fiksuoja kaulus, vidinis – plona, ​​lygi, blizganti geltonai rožinė plėvelė, kurioje gausu kraujagyslių ir nervų, sugerianti sąnarių riebalus. Plėvelės raukšlės padidina lubrikantą išskiriantį paviršių. Siaura erdvė, kurią riboja sąnarių galai ir sąnario kapsulė, kurioje yra sąnarių riebalų, vadinama sąnario ertme. Sąnarių paviršiai glaudžiai liečiasi, net tokiame dideliame ir sudėtingame sąnaryje kaip kelio sąnarys yra tik 2-3 ml aliejaus.

Sąnarių skystis

Tai gelsvas, skaidrus, tamprus ir gleivingas skystis, kuris, kaip drėkinantis aliejus, drėkina sąnarių paviršius ir mažina trintį tarp jų.

LABAI SVARBU žinoti, kad skirtingai nei kituose audiniuose, sąnarių kremzlėse nėra kraujagyslių ir jos minta sąnarių riebalais. Sąnarių susidėvėjimas pirmiausia yra nepakankamos kremzlės mitybos rezultatas. Sąnario kremzlė turi būti elastinga ir, keičiantis apkrovoms, gali šiek tiek keisti savo formą, tuo tarpu kremzlės sluoksnis skirtinguose sąnariuose ir skirtingose ​​to paties sąnario dalyse gali būti skirtingo storio, apatinėse galūnėse – storesnis dėl didesnio spaudimo. Mažėjant fiziniam krūviui, plonėja žmogaus sąnarių kremzlės, mažėja jų stiprumas ir elastingumas, net jei maiste nėra pakankamai reikalingų maistinių medžiagų. Yra žinoma, kad kremzlių kokybė taip pat prastėja žmogui senstant.

Mūsų sąnariai turi vadinamuosius draugus ir priešus. Priešas – sėslus gyvenimo būdas, didelis kūno svoris, daug traumų, neteisinga ir vienpusė mityba. Judėjimo aparato draugas – saikingas, amžių atitinkantis judėjimas ir sveikas gyvenimo būdas, įskaitant maistą, aprūpinantį mūsų kaulus ir kremzles visomis būtinomis statybinėmis medžiagomis.

kapsulės sąnariams, kaulams


Tarp Nahrin produktų geriausias sąnarių draugas yra OsArTenmaisto papildas su silicio rūgštimi ir žaliųjų midijų ekstraktu.


OS – kaulas (lot.)
ART – sąnarys (lot.)
TEN – sausgyslė, raištis (lot.)

Os-Ar-Ten taip pat yra vienas mėgstamiausių mūsų klientų produktų!

Kiečiausios ir elastingiausios augalų karalystėje yra žolės ir bambukai, pelenuose, gautuose deginant augalų stiebus, yra daug silicio. Jei kalcis suteikia audiniams kietumo, silicis daro juos elastingus ir lanksčius. Vėjų ir audrų mušamas bambukas visada pakyla į savo natūralią padėtį.

Gamtoje pilna silicio, bet jo beveik visiškai nėra mūsų vartojamame rafinuotame maiste. Daugiausia silicio rūgšties yra vidinėje bambuko žievės dalyje, tačiau jos yra visame augale. Kinijoje iš bambuko pagaminti preparatai naudojami organizmui naudingiems skysčiams (gleivėms) generuoti tiek ant sąnarių kraujagyslių sienelių, tiek ant žarnyno. Silicis yra elementas, lemiantis visų elastinių medžiagų struktūrą ir funkciją: sausgyslių, raiščių, kremzlių, kraujagyslių (su vožtuvais).

Naudojau Osarten tabletes kartu su Artifit kremu. Efektą labiausiai pajutau kelėnų sąnariams, tapo daug lengviau lipti laiptais. Užsisakysiu vėl, ačiū.

Jaona P.

Ilgai vartoju, poveikis akivaizdus.

Asta G.

Puikus produktas, pasikeitė sąnarių savijauta.

Nijolė C.

Sumažėjęs kaulų tankis – osteoporozė

4 skirtingos osteoporozės stadijos
4 skirtingos osteoporozės stadijos

Sulaukus 40 metų kaulų tankis pradeda mažėti, jų svoris sumažėja beveik 15 proc. Nustatyta, kad kas trečia moteris ir kas septintas vyras serga osteoporoze. Osteoporozė vystosi lėtai ir nepastebimai per 10-20 metų.

Anksčiau žmonės kaulų trapumą pastebėdavo apie 50 metų. Šiandien ši problema jau kamuoja daugelį 18-mečių. Priežastys čia paprastos: antsvoris ir judėjimo trūkumas, didelis krūvis sąnariams, nuo kurių pradeda vystytis artrozė.

Taip pat pažeidžiamas kremzlės audinys: pirma, dėl nutukimo, antra, dėl mineralų ir mikroelementų trūkumo organizme, įskaitant silicio trūkumą.

Kovodama su šiais nepageidaujamais reiškiniais, gamta mus aprūpino keliomis naudingomis medžiagomis, iš kurių viena yra bambukas, kuriame gausu augalinės silicio rūgšties (77%).

Ar norite būti lankstus kaip panda? Vartokite silicį!

Skirkite akimirką iš savo įtemptos dienos ir tiesiog pagalvokite apie pandas. Tas malonias juodai baltas margas meškutes, kurios lipa į medžius ir netyčia nušoka nuo jų. Arba kaip tik priešingai, itin elegantišku letenos judesiu prisitraukia prie kitos šakos.

Pandos gyvūnų karalystėje žinomos dėl savo nepaprasto lankstumo ir miklumo. Jos yra tikros lankstumo virtuozės ir tai daro beveik nepriekaištingai. Tokį didelį lankstumą lemia jų mityba, kurią daugiausia sudaro bambuko ūgliai. Kita vertus, bambuko ūgliuose gausu silicio, o būtent šis elementas atlieka svarbų vaidmenį užtikrinant nuostabų mobilumą.

bambuko ūgliuose gausu silicio

Silicio nauda sąnariams ir kūnui

Silicis yra mineralas, vaidinantis svarbų vaidmenį kaulų, kremzlių, jungiamojo audinio ir dantų sveikatai. Silicis prisideda prie kaulinio audinio formavimosi ir stiprinimo bei gerina kremzlių elastingumą.

Įdomus faktas, kad silicio svarba kaulams yra palyginti nesenas atradimas. Pirmieji tyrimai, kaip silicis gali paveikti kaulų sveikatą, buvo atlikti aštuntajame dešimtmetyje.

Jau tada buvo nustatyta, kad silicis prisideda prie kaulų mineralų nusėdimo ir kaulinio audinio struktūros stiprinimo. Be to, silicis taip pat turi priešuždegiminių savybių, kurios gali padėti palengvinti su kaulais susijusių ligų, pvz. osteoporozės, simptomus (1).

Osteoporoze, dėl kurios kaulai trapūs ir lengvai lūžta, dažniausiai serga vyresnio amžiaus žmonės, tačiau itin svarbu užkirsti kelią šiai ligai jaunesniame amžiuje. Prevencija apima sveiką gyvenimo būdą, pakankamą kalcio ir vitamino D vartojimą, reguliarų fizinį aktyvumą ir, žinoma, silicio vartojimą.

Džiaugiuosi atradus šį puikų produktą, problemos su sąnariais jau praeity.

Asta G.

Produktas padeda. Mano nusiskundimas – skaudėjo rankų sąnariai, jie tarsi sustingdavo. Suvartojau 1 buteliuką ir pajaučiau teigiamą poveikį. Nusipirkau antrą buteliuką. Tuo pačiu naudoju ir kremą, skirtą sąnariams.

Jūratė

Būkite lankstūs, daugiau judėkite

silicis

Taigi visiškai nenuostabu, kad silicis, pasižymintis universaliomis ir turtingomis savybėmis, suteikia pandoms maksimalų mobilumą ir visišką lankstumą. Be to, silicis vaidina svarbų vaidmenį jungiamojo audinio, įskaitant sausgysles ir raiščius, elastingumui, taip pat gali prisidėti prie odos, plaukų ir nagų sveikatos (2).

Tačiau silicis tinka ne tik tam. Ankstesniame skyriuje jau aptartas ir iš pradžių su gyvūnais atliktas tyrimas vėliau buvo išplėstas ir žmonėms, ir buvo nustatyta, kad silicis atlieka svarbų vaidmenį palaikant kaulų mineralų tankį ir stiprumą.

Šiandien akivaizdu, kad silicis yra svarbus žmonėms, nes jis prisideda prie kūno lankstumo ir mobilumo. Nors žmonės paprastai nevartoja bambuko ūglių, silicio randama daugelyje maisto produktų, tokių kaip sveiki grūdai ir įvairios daržovės bei vaisiai.

Vienas iš paprasčiausių būdų vartoti silicį yra įvairi mityba, apimanti įvairius siliciu praturtintus maisto produktus. Nesmulkinti grūdai, bulvės ir ropės yra geri silicio šaltiniai. Žalios daržovės, tokios kaip avokadas, svogūnai ir braškės, taip pat yra geras pasirinkimas.

Be to, norint užtikrinti optimalų silicio suvartojimą, galima vartoti maisto papildus, kuriuose gausu silicio.

Silicis yra mikroelementas, kurio gamtoje randama pakankamai dideliais kiekiais, bet kurio denatūruotuose maisto produktuose, įtrauktuose į vadinamąjį šiuolaikinį maisto produktų sąrašą, praktiškai visiškai nėra.

Vienas iš svarbiausių mikroelementų mūsų organizme. Silicio trūkumo atveju organizmas nepasisavina 76 iš 104 elementų arba pasisavina juos netinkamai.

Jei kalcis yra kietųjų organizmo audinių statybinė medžiaga, tai silicis yra elementas, lemiantis lanksčių struktūrų (sausgyslių, kraujagyslių ir virškinamojo trakto sienelių, endokrininių liaukų, kremzlių, sąnario sinovinio skysčio, venų grąžinimo vožtuvų ir širdies ir kraujagyslių vožtuvų) konstrukciją. Silicis būtinas normaliam visų šių struktūrų formavimuisi ir funkcionavimui.

Silicio trūkumo simptomai

Trūkstant silicio, kalcis pakeičia silicį kaip aktyviausią elementą visose lanksčiose struktūrose, kurios dėl kalcio savybių tampa standžios. Taip atsiranda aterosklerozė, žarnyno atonija, osteochondrozė, poliartritas, artrozė, širdies vožtuvų kalcifikacija, inkstų, tulžies, prostatos, kasos akmenligė ir kt.

Mažas silicio kiekis kraujagyslių sienelėse lemia jų trapumą ir yra vienos iš labiausiai paplitusių ligų – aterosklerozės – priežastis.

Silicio trūkumas sukelia tokias problemas kaip disbakteriozė, osteomaliacija, kolitas, gastritas, opos, polipai, divertikuliozė, osteochondrozė, radikulitas, poliartritas, širdies ir kraujagyslių ligos (aterosklerozė, insultas, infarktas), prostatos, kepenų, inkstų ir kasos akmenligė, endometriozė, karščio bangos menopauzės metu, mastopatija, odos ligos (psoriazė), imunodeficitas.

Silicis:

  • Svarbus dantų formavimuisi, tvirtiems kaulams, kremzlių tarp sąnarių gyvybingumui, tvirtiems rankų ir kojų pirštų nagams bei sveikiems plaukams
  • Svarbus kovojant su lėtiniu nugaros skausmu
  • Skatina medžiagų apykaitą ir tam tikrų hormonų gamybą
  • Būtinas kolageno sintezei odoje ir jungiamajame audinyje
  • Padeda sulėtinti jungiamojo audinio ir kremzlių senėjimo procesus
  • Apsaugo sąnarius nuo elastingumo praradimo
  • Padeda atkurti pažeistą kremzlę
  • Turi remineralizuojantį poveikį, todėl neleidžia didėti demineralizacijai po menopauzės
  • Padeda kovoti su osteoporoze (kartu su kalciu ir fitohormonais)
  • Kovoja su pernelyg dideliu prakaitavimu
  • Priešuždegiminis (sąnarių uždegimas)
  • Silicio dioksidas vaidina svarbų vaidmenį jungiamajame audinyje
  • Silicis padeda stiprinti ir išlaikyti sveikus plaukus, odą ir nagus

Tavyje taip pat yra panda

Pasirodo, kiekvieno iš mūsų viduje gali slypėti panda. Viskas, ko reikia, yra silicis, tas stebuklingas mineralas, kurį jos taip mėgsta. Norint sumažinti galimų traumų riziką, svarbūs stiprūs kaulai, elastingas jungiamasis audinys ir sveiki sąnariai.

Žaliosios midijos

Žaliosios midijos

Žaliosios midijos ekstraktas yra labai veiksmingas reumatinių sąnarių uždegimų ir artrozės malšintojas. Ekstrakto sudėtyje taip pat yra gerai žinomų sąnarius palaikančių gliukozaminų, kurie užtikrina sąnarių skysčio klampumą ir taip sumažina sąnarių paviršių traumų tikimybę.

Silicio dioksidas ir žalioji midija (su gliukozaminu) yra naudingi tiems, kurie turi problemų dėl sausų ir skausmingų sąnarių. Visiems žmonėms, kuriems diagnozuotas sąnarių uždegimas ir artrozė, jų tikrai reikia. Be to, jie naudingi ir sportininkams, siekiant sumažinti elastingų sąnarių audinių plyšimą esant dideliems krūviams.

Produktai tinkami. Rezultatas jaučiasi.

Daiva V.

Labai gera sudėtis, ačiū.

Lina I.

Naudoti šaltiniai (anglų k.):

https://www.science.org/doi/10.1126/science.167.3916.279
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2658806