Vištienos krūtinėlė kreminiame citrininiame padaže

Neįtikėtinai puikus receptas su šviežia citrina. Būtinai paragaukite vištienos krūtinėlės su kreminiu citrininių pipirų padažu.

  • Paruošimo laikas: 10 min
  • Gaminimo laikas: 20 min
  • 4 asmenims
Vištienos krūtinėlė kreminiame citrininiame padaže

Ingredientai:

Paruošimas:

  1. Vištienos krūtinėlę gausiai pagardinkite citrininiais pipirais. Pabarstykite miltais.
  2. Smulkiai supjaustykite šalotinį česnaką.
  3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite vištienos krūtinėles po 3 minutes iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.
  4. Vištienos krūtinėles išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite susmulkintus šalotinius česnakus. Jei reikia, įberkite šiek tiek šviežių čiobrelių. Maišykite su sultiniu ir įpilkite grietinėlės.
  5. Suberkite citrinos žievelę ir trumpai patroškinkite.
  6. Kukurūzų krakmolą sumaišykite su citrinos sultimis ir supilkite į padažą. Leiskite jam trumpai paburbuliuoti.
  7. Vištienos krūtinėles sudėkite į padažą ir uždengę leiskite troškintis ant vidutinės ugnies apie 8 minutes. Padažas turi tik šiek tiek užvirti, bet stipriai neužvirti.
  8. Jei norite, papuoškite citrinos griežinėliais ir patiekite su ryžiais.

Patarimas: recepte naudojamos vidutinio dydžio vištienos krūtinėlės. Mažesnėms gaminimo laikas sutrumpėja maždaug 2 minutėmis. Labai didelėms jis pailginamas 2 minutėmis.

Šį patiekalą galima ruošti ir su žuvimi.

Naudojami Nahrin produktai