Neįtikėtinai puikus receptas su šviežia citrina. Būtinai paragaukite vištienos krūtinėlės su kreminiu citrininių pipirų padažu.
- Paruošimo laikas: 10 min
- Gaminimo laikas: 20 min
- 4 asmenims
Ingredientai:
- 2 vištienos krūtinėlės
- 1 mažas šalotinis česnakas
- 1 a.š. miltų
- 1 v.š. Nahrin citrinpipirų
- 1-2 šaukštai kepimo sviesto (arba augalinio/ alyvuogių aliejaus)
- 1/4 citrinos žievelės
- 300 ml Nahrin vištienos sultinio be riebalų
- 1 a.š. Nahrin citrinpipirų
- 200 g grietinėlės/ kreminio padažo
- 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo
- 1 v.š. šviežių citrinų sulčių
Paruošimas:
- Vištienos krūtinėlę gausiai pagardinkite citrininiais pipirais. Pabarstykite miltais.
- Smulkiai supjaustykite šalotinį česnaką.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite vištienos krūtinėles po 3 minutes iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.
- Vištienos krūtinėles išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite susmulkintus šalotinius česnakus. Jei reikia, įberkite šiek tiek šviežių čiobrelių. Maišykite su sultiniu ir įpilkite grietinėlės.
- Suberkite citrinos žievelę ir trumpai patroškinkite.
- Kukurūzų krakmolą sumaišykite su citrinos sultimis ir supilkite į padažą. Leiskite jam trumpai paburbuliuoti.
- Vištienos krūtinėles sudėkite į padažą ir uždengę leiskite troškintis ant vidutinės ugnies apie 8 minutes. Padažas turi tik šiek tiek užvirti, bet stipriai neužvirti.
- Jei norite, papuoškite citrinos griežinėliais ir patiekite su ryžiais.
Patarimas: recepte naudojamos vidutinio dydžio vištienos krūtinėlės. Mažesnėms gaminimo laikas sutrumpėja maždaug 2 minutėmis. Labai didelėms jis pailginamas 2 minutėmis.
Šį patiekalą galima ruošti ir su žuvimi.