Avinžirnių salotos

Nustebinkite namiškius ar svečius avinžirnių salotomis. Jos greitai ir lengvai paruošiamos, puikiai dera su ant grotelių keptu maistu (ir ne tik). Puikiai tiks griliaus vakarėlyje.

  • Paruošimo laikas: 10 min
  • 4 porcijos
BBQ avinžirnių salotos

Ingredientai:

Salotos

  • 250 g virtų avinžirnių (nusausintų), paprika, vyšniniai pomidorai
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės
  • 1 valgomasis šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas vištienos prieskonių, be skonio stipriklių

Padažas

  • 3 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai baltojo balzamiko acto
  • 1 arbatinis šaukštelis medaus (veganiškam variantui naudokite agavų sirupą arba kriaušes)
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas

  1. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite, užpilkite ant gerai nuplautų avinžirnių ir išmaišykite.
  2. Dėti į ugniai atsparų indą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje. Šį žingsnį galima atlikti ir ant grotelių.
  3. Iš paprikos išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su likusiais padažo ingredientais (išskyrus laiškinius česnakus).
  4. Į padažą suberkite dar karštus avinžirnius, išmaišykite ir palikite apskrusti. Įdėkite laiškinius česnakus. Avinžirnių salotas galima patiekti vos šiltas arba šaltas.

Patarimas: salotas papildyti tinka šie ingredientai: morkų juostelės, pomidorai, agurkai, kukurūzai, svogūnai, ridikai, abrikosai ir feta.

Naudojami Nahrin produktai