Rizoto

Pagal šį receptą naminis rizotas tikrai pasiteisins ir bus nuostabiai kreminis. Tiesiog skanu.

  • Paruošimo laikas: 5 min
  • Gaminimo laikas: 20 min
  • 4 asmenims
Rizoto

Ingredientai:

Paruošimas

  1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su trupučiu sviesto ir alyvuogių aliejaus, kol jie tikrai kvepės ir taps skaidrūs. Mūsų patarimas: kad svogūnai ir česnakai įgautų stiprų aromatą, lėtai kaitinkite juos ant vidutinės ugnies.
  2. Suberkite rizoto ryžius (pvz. Scotti ar kt.), stipriai išmaišykite ir lengvai pakepinkite. Maždaug po 2–3 minučių apipilkite baltuoju vynu ir trupučiu karšto sultinio. Ryžius tiesiog reikia užpilti skysčiu.
  3. Reguliariai maišykite rizotą ant vidutinės ugnies (apie 70 laipsnių) ir palaipsniui pilkite karštą sultinį. Taip ryžiai geriausiai sugeria skystį ir gaunamas kreminis rizotas. Po 15–20 minučių rizotas bus kietas.
  4. Galiausiai į rizotą įmaišykite likusį sviestą ir tarkuotą parmezaną. Pagardinkite druska ir pipirais.

Patarimai: rizotą pagardykite keptais arba marinuotais grybais, šafranu, šviežiais arba marinuotais pomidorais, šparagais ar žolelėmis. Kiti rizoto variantai: įdėkite keptų porų ir šoninės arba gorgonzolos (pelėsinio sūrio).

Alkoholį galima lengvai pakeisti su šiek tiek rūgštelės, galite tai padaryti su šlakeliu citrinos sulčių arba švelnaus, lengvo balzamiko acto.

Tikrai skanus sultinys suteikia rizoto subtilų prieskonį – rekomenduojame mūsų daržovių sultinį Intenso & Puro arba jautienos sultinį.

Svarbi rizoto ryžių savybė yra ta, kad verdami jie išskiria šiek tiek krakmolo ir tuo pačiu gali sugerti daug skysčių neprarasdami kietos šerdies. Štai kodėl nereikėtų plauti rizoto ryžių. Nuplaunant būtų pašalinta dalis krakmolo, suteikiančio rizoto kremiškumo.

Beje:

Nahrin sultiniai gaminami Šveicarijoje. Jie stipraus skonio, labai ekonomiški, juose nėra palmių aliejaus. Užsisakykite Nahrin internetinėje parduotuvėje.

Naudojami Nahrin produktai: