Fermentuotų raudonųjų ryžių kapsulės, cholesterolio kiekiui palaikyti, 80vnt

(5 pirkėjų atsiliepimai)

KODĖL NAUDINGA?

  • Padeda palaikyti normalų cholesterolio kiekį kraujyje.
  • Padeda palaikyti normalią riebalų apykaitą
  • Prisideda palaikant normalią homocisteino apykaitą, taip užkertant kelią širdies ir kraujagyslių ligoms
  • Padeda išvengti padidėjusio cholesterolio kiekio pasekmių
  • Folio rūgštis skatina raudonųjų kraujo kūnelių susidarymą ir taip pagerina deguonies tiekimą kraujyje – tai svarbu visam organizmu

Visi produktai yra sukurti, pagaminti, išbandyti ir supakuoti Šveicarijoje, naudojant natūralias, švarias ir gamtai artimas žaliavas. Aplinkosaugos tikslais atsisakėme ir puošnių pakuočių.

25.40

Turime

Be rūkymo, hipertenzijos ir diabeto, padidėjęs cholesterolio kiekis yra vienas iš pagrindinių širdies ir kraujagyslių problemų rizikos veiksnių. Per pastaruosius dešimtmečius dėl mūsų mitybos pokyčių padidėjo tokių problemų turinčių žmonių. Pagrindinė problema yra ne pats cholesterolio lygis, o dėl jo atsirandančios antrinės ligos, tokios kaip širdies priepuolis ar insultas. Šios ligos baigiasi mirtimi vis jaunesniame amžiuje. Tai dažnai suvokiama kaip likimo smūgis, kuris yra nesąžiningas, nes daugeliu atvejų šios ligos išsivysto dėl arteriosklerozės. Veiksniai, skatinantys arteriosklerozės vystymąsi: rūkymas, nepakankamas fizinis krūvis, nesubalansuota mityba, antsvoris, hipertenzija ir, kaip minėta aukščiau, padidėjusi lipidų (cholesterolio) koncentracija kraujyje, II-ojo tipo cukrinis diabetas ir per didelis stresas. Klastingas veiksnys: arteriosklerozė vystosi lėtai ir nepastebimai bėgant metams. Po tam tikro laiko susikaupia nuosėdų, kurie lemia kraujotakos sutrikimus kraujagyslėse. Kuo daugiau rizikos veiksnių yra tuo pačiu metu ir kuo ilgiau žmogus yra jų veikiamas, tuo didesnė sunkių pasekmių, tokių kaip širdies priepuolis ar insultas, rizika.
Tačiau galime patys daryti įtaką daugeliui šių rizikos veiksnių.

Kas yra cholesterolis?

Cholesterolį, kuris atlieka svarbias funkcijas, organizmas gamina daugiausia kepenyse. Cholesterolis taip pat reikalingas ląstelėms, ypač ląstelių membranoms, susidaryti ir dalyvauja įvairiuose smegenų medžiagų apykaitos procesuose.

Tačiau cholesterolio yra ir tulžies rūgštyje, kuri skatina riebalų virškinimą. Cholesterolis reikalingas vitamino D ir įvairių hormonų gamybai.

Kad galėtų atlikti šias funkcijas, organizmui reikia apie 1/2–1 g cholesterolio per dieną. Organizmas pats sugeba pagaminti apie 90 % šio kiekio. Likusi dalis absorbuojama iš maisto. Cholesterolio kiekį daugiausia padidina gyvūninės kilmės riebus maistas, kuriame yra sočiųjų riebalų rūgščių, tokių kaip sviestas, pieno produktai ir mėsa. Svarbu! Jei iš maisto pasisavinama daug cholesterolio, kepenys sulėtina savo cholesterolio gamybą.

Ne visas cholesterolis yra vienodas

Cholesterolis netirpsta vandenyje. Kad cholesterolis būtų pernešamas į kraują, tam tikri vandenyje tirpūs baltymai reikalingi kaip pakuotės – lipoproteinai. Tačiau šie baltymai perneša ne tik cholesterolį, bet ir riebalų rūgštis, fosfolipidus bei riebaluose tirpius vitaminus.

Pagal baltymų ir riebalų kiekį lipoproteinai skirstomi į tris skirtingo tankio grupes.

Pastaba: kuo didesnis lipidų (riebalų) kiekis, tuo labiau kenksminga sveikatai:

  • DTL – didelio tankio lipoproteinai, dar vadinami geruoju cholesteroliu, turi didelį tankį, tačiau mažai lipidų;
  • MTL – mažo tankio lipoproteinai, taip pat žinomi kaip blogasis cholesterolis, turi mažą tankį, tačiau daug lipidų;
  • VLDL – labai mažo tankio lipoproteinai, MTL pirmtakai.

Kalbėdami apie cholesterolį, paprastai turime omenyje bendrąjį cholesterolį, kurį sudaro lipoproteinai DTL, MTL ir VLDL. Matuojant cholesterolio kiekį kraujyje, tiksliai nustatoma DTL ir MTL cholesterolio proporcija, o MTL cholesterolio kiekis turi būti kuo mažesnis.

MTL, „blogasis“ cholesterolis

Jei MTL cholesterolio kiekis kraujyje yra per didelis, jis nusėda ant kraujagyslių sienelių. Kuo didesnis blogojo MTL ar VLDL cholesterolio kiekis kraujyje, tuo daugiau jo kaupiasi ant kraujagyslių sienelių.

Šios riebalų sankaupos ant kraujagyslių sienelių sukelia arteriosklerozę, dėl kurios atsiranda širdies ir kraujagyslių ligų, tokių kaip krūtinės angina, širdies priepuolis, insultas ar kojų arterijų okliuzija.

DTL, „gerasis“ cholesterolis

DTL cholesterolis yra vadinamas geruoju, nes geba pasisavinti sukauptą cholesterolį ir pernešti jį atgal į kepenis. Tokiu būdu DTL cholesterolis užtikrina pusiausvyrą tarp cholesterolio gamybos kepenyse ir cholesterolio pertekliaus grąžinimo į kepenis, užkertant kelią nuosėdoms kraujagyslėse. Dėl šios priežasties idealus yra bendras normalus cholesterolio kiekis kraujyje, turint kuo didesnę DTL cholesterolio dalį ir kuo mažesnę MTL cholesterolio bei VLDL cholesterolio proporciją.

Kaip sumažinti blogojo MTL cholesterolio kiekį?

  • Laikantis sveikos mitybos
  • Turint pakankamai fizinio krūvio
  • Aprūpinant organizmą cholesterolio kiekį mažinančiomis medžiagomis (pvz., Omega-3 riebalų rūgštimis ir kitais maisto papildais)
  • Vengiant antsvorio


Kaip galima išsaugoti sveiką širdies ir kraujagyslių sistemą?

  • Turint pakankamai fizinio krūvio (sportas)
  • Atsisakant rūkymo
  • Vengiant antsvorio
  • Vengiant streso
  • Vengiant hipertenzijos
  • Vengiant padidėjusio cukraus kiekio kraujyje (diabeto)

Siūlydami savo naują produktą „Red Fermented Rice Caps“, „Nahrin“ norėtų prisidėti prie teigiamo poveikio cholesteroliui ir širdies bei kraujagyslių problemų prevencijos.

SUDEDAMOSIOS DALYS
Fermentuoti raudonieji ryžiai (Monascus purpureus, sėklos), cholino bitartratas, kapsulių medžiaga: hidroksipropilmetilceliuliozė, kukurūzų krakmolas, kofermentas Q10, folio rūgštis.

VEIKLIOSIOS MEDŽIAGOS

FERMENTUOTI RAUDONIEJI RYŽIAI

Fermentuoti raudonieji ryžiai arba raudonieji mieliniai ryžiai yra tradicinis kinų virtų baltųjų ryžių preparatas, fermentuojamas Monascus purpureus pelėsių. Fermentacijos metu susidaro daugybė medžiagų, kurios yra atsakingos už intensyvią raudoną spalvą. Džiovinti ir malti ryžiai vadinami raudonųjų ryžių miltais.

  • Padeda sumažinti cholesterolio kiekį
  • Tai susiję su su monakolinais
  • Monakolinai yra cheminių junginių grupė, natūraliai randama įvairiose pelėsių rūšyse
  • Monakolinai slopina kepenyse esantį fermentą, reikalingą cholesterolio gamybai organizme
  • Monakolinų grupės medžiaga monakolinas K yra veiklioji vaistinio preparato lovastatino medžiaga
  • Fermentuotuose raudonuosiuose ryžiuose taip pat yra raudonų, oranžinės raudonos ir geltonos spalvos pigmentų (vadinamų antriniais pigmentais)


EFSA pareiškimas:
Dėl fermentuotų raudonųjų ryžių naudojamas toks teiginys: Monakolinas K padeda palaikyti normalų cholesterolio kiekį kraujyje.
Norint naudoti šį teiginį, būtina sąlyga: Šis teiginys gali būti naudojamas tik tiems produktams, kuriuos vartojant užtikrinama 10 mg monakolino K, gaunama iš fermentuotų raudonųjų ryžių, paros norma.

  • Tai pasakytina apie „Nahrin“ „Red Fermented Rice Caps“ produktą!
  • Tyrimas, kuriame dalyvavo 25 kitomis ligomis nesirgę tiriamieji, kurių kraujyje buvo padidėjusi lipidų koncentracija, parodė, kad keturias savaites vartojant po 10 mg monakolino per parą žymiai sumažėjo bendras ir MTL cholesterolio kiekis (nuo -12,45 % iki -21,99 %); poveikis DTL cholesteroliui nebuvo pastebėtas. Metaanalizė, apimanti placebu kontroliuojamus tyrimus, parodė panašius rezultatus.
  • Monakolinai taip pat turi priešuždegiminį, antioksidacinį ir priešnavikinį poveikį


CHOLINO BITARTRATAS

  • Cholinas yra vandenyje tirpus B grupės vitaminas
  • Dalyvauja perdirbant riebalus ir cholesterolį
  • Sudėtyje yra lecitino
  • Dalyvauja formuojantis nervų ląstelėms
  • Vaidina svarbų vaidmenį perduodant dirgiklius
  • Cholinas skatina smegenų veiklą ir nervinį audinį, todėl dalyvauja judėjimo, koordinacijos, raumenų susitraukimo, intelekto pajėgumų, atminties ir intelekto mechanizme.
  • Cholino vartojimas sustiprina vitamino E poveikį


KOENZIMAS Q10

  • Nuo 1974 m. jis išgaunamas iš tabako augalo (anksčiau iš jaučio širdies)
  • Atsakingas už energijos gamybą ląstelėse (panašiai kaip hidroelektrinės mechanizmas, Q10 atlieka turbinos vaidmenį)
  • Pagreitina biochemines organizmo reakcijas
  • Veiksmingas laisvųjų radikalų valiklis (antioksidantas)
  • Būtinas ląstelių apykaitai (užtikrina ląstelės sienelės pralaidumą gyvybiškai svarbioms medžiagoms); Q10 yra saugomas ląstelių membranose
  • Tyrimai patvirtina Q10 terapinį ir prevencinį poveikį įvairioms širdies ligoms ir arteriosklerozei
  • Q10 daugiausia yra maisto produktuose, tokiuose kaip žuvis ir mėsa, taip pat tam tikrų rūšių daržovėse (pvz., brokoliuose)
  • Papildomas Q10 kiekis neturi įtakos jo gamybai organizme, tačiau padeda gauti reikiamą paros normą


FOLIO RŪGŠTIS

  • Vandenyje tirpus B grupės vitaminas (t. y. bet koks perteklius automatiškai išsiskiria su šlapimu)
  • Folio rūgštis dalyvauja kritiškai ir gyvybiškai svarbiuose medžiagų apykaitos procesuose, pvz., dalijantis ląstelėms
  • Ląstelių dalijimasis negalimas be folio rūgšties
  • Folio rūgšties trūkumas lemia nepakankamą arba netinkamą ląstelių dalijimąsi
  • Gali sukelti anemiją
  • Gali atsirasti spina bifida (pasislinkęs stuburas)
  • Ląstelės gali sutrikti ir mutuotis į vėžines ląsteles (įskaitant vaikų leukemiją)
  • Gali sukelti Dauno sindromą
  • Gali plyšti lūpos ir gomurys
  • Folio rūgštis reikalinga negimusių vaikų stuburui vystytis (norint išvengti spina bifida); nėštumo metu būtina vartoti daugiau folio rūgšties (iki 800 μg per dieną)
  • Folio rūgštis teigiamai veikia spermos kokybę
  • Folio rūgštis yra būtina raudoniesiems kraujo kūneliams susidaryti (svarbu aprūpinti organizmą pakankamu deguonies kiekiu).
  • Folio rūgštis kontroliuoja (mažina) homocisteino (sieros turinčios amino rūgšties) kiekį. Mažas homocisteino kiekis padeda apsaugoti kraujagyslių sieneles, vainikines kraujagysles ir smegenų arterijas.
  • Folio rūgštis paverčia homocisteiną vertingu ir gyvybiškai svarbiu metioninu (šiam procesui taip pat reikia vitamino B6 ir B12)
  • Sumažina širdies priepuolių, insultų ir arteriosklerozės riziką (dažmiausia mirties priežastis Europoje)
  • Tyrimas patvirtino, kad reguliariai vartojant po 400 μg folio rūgšties per parą, homocisteino kiekis gali sumažėti 11 %
  • Folio rūgštis padeda išvengti demencijos (dažnai susijusios su kraujotakos sutrikimais [homocisteino lygis!])
  • Folio rūgštis padeda išvengti depresijos (nervų ląstelių komunikacijos pusiausvyros sutrikimas)
  • Stiprina imuninę sistemą, mažina nuovargį ir energijos trūkumą
  • Remiantis 6-ąja Šveicarijos mitybos ataskaita, gyventojai suvartoja per mažai folio rūgšties (vidutiniškai 295 μg vietoj reikiamų 400 μg*)

* 400 µg = RDA JAV (Europoje tik 200 µg). Tačiau daugelis tyrimų buvo atlikti su 400 µg folio rūgštimi.


KODĖL NAUDINGA?

  • Padeda palaikyti normalų cholesterolio kiekį kraujyje.
  • Padeda palaikyti normalią riebalų apykaitą
  • Prisideda palaikant normalią homocisteino apykaitą, taip užkertant kelią širdies ir kraujagyslių ligoms
  • Padeda išvengti padidėjusio cholesterolio kiekio pasekmių
  • Folio rūgštis skatina raudonųjų kraujo kūnelių susidarymą ir taip pagerina deguonies tiekimą kraujyje – tai svarbu visam organizmui


NAUDOJIMAS

Vartokite 2 kapsules per dieną užgerdami šiek tiek vandens.

Vartojant 2 tabletes per dieną kaip rekomenduojama, 80 kapsulių pakanka 40 dienų.

Rekomenduojama 2 kartus per metus vartoti prevencijai ir 3–4 kartus per metus, jei jau pastebėta problemų.

  • Nenaudoti nėščioms ir žindančioms moterims, vaikams iki 18 metų ir suaugusiems, vyresniems nei 70 metų.
  • Jei kiltų daugiau klausimų dėl šio maisto papildo vartojimo, kreipkitės į gydytoją.
  • Nevartokite, jei vartojate cholesterolio kiekį mažinančius vaistus.
  • Nevartokite, jei jau vartojate kitus produktus, kuriuose yra raudonųjų fermentuotų ryžių.


KAM NAUDINGA?

  • Turintys padidėjusį cholesterolio kiekį (ypač MTL)
  • Turintys širdies ir kraujagyslių problemų
  • Vyresni nei 45 metų profilaktiškai
  • Jei minėtos problemos yra paveldimos
VEIKLIŲJŲ MEDŽIAGŲ KIEKIS2 KAPSULĖSE
Fermentuoti raudonieji ryžiai350mg
-monakolinas K10mg
Cholino bitartratas140mg
Kofermentas Q106mg
Folio rūgštis100µg, 50%*

*rekomenduojama paros norma pagal Šveicarijos standartus.

Gamintojas: Nahrin AG, Šveicarija. Importuotojas: Swiss Nahrin Estonia OÜ, Estija.

Dėmesio! Tai yra maisto papildas. Maisto papildai nepakeičia visavertės mitybos. Laikyti sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje. Neviršyti rekomenduojamos paros normos. Susirgus kreiptis į gydytoją.

5 atsiliepimai apie Fermentuotų raudonųjų ryžių kapsulės, cholesterolio kiekiui palaikyti, 80vnt

  1. Nijolė Ševelienė (įsigijo produktą)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Dar per mažai laiko įvertinimui

  2. Zita Bilevičienė (įsigijo produktą)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Pirkau vyrui – darysiu tyrimą, tada galėsiu rimčiau įvertinti, šiai minutei tik pagal teoriją.

    • NahrinLT (store manager)

      Sveiki, Zita,
      Ačiū už atsiliepimą. Lauksime jūsų išvadų.

      Jūsų sveikatai ir grožiui,
      Nahrin

  3. Vida Kvederienė (įsigijo produktą)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Vertinu natūralią sudėtį

    • NahrinLT (store manager)

      Sveiki, miela Vida,
      Ačiū už atsiliepimą. Džiaugiamės, kad jums patinka.

      Jūsų sveikatai ir grožiui,
      Nahrin

  4. Alma Račkauskienė (įsigijo produktą)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Dar nepajutau didelio poveikio,nes išgėriau tik pusę

  5. Danutė (įsigijo produktą)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Nedirgina skrandžio,sumažėjo nuovargis,atsirado daugiau energijos,pagerėjo nuotaika.

    • NahrinLT (store manager)

      Sveiki, Danute,
      Ačiū už atsiliepimą. Labai džiugu girdėti.

      Jūsų sveikatai ir grožiui,
      Nahrin

Rodyti atsiliepimus visomis kalbomis (32)

Parašyti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.