NUOLAIDA!

ANTRAM -30%! Fermentuotų raudonųjų ryžių kapsulės, 80+80vnt

(2 pirkėjų atsiliepimai)

Maisto papildas.

Fermentuoti raudonieji ryžiai – maisto papildas su cholinu, kofermentu Q10 ir folio rūgštimi.

Rinkinys su nuolaida. Perkant 2 vienetus, antra pakuotė su 30% nuolaida!

Nahrin naudoja natūralias, švarias ir gamtai artimas žaliavas. Aplinkosaugos tikslais atsisakėme ir puošnių pakuočių.

Original price was: 60.00€.Current price is: 51.00€.

Nemokamas pristatymas perkant nuo 50€

Registruokitės ir gaukite 5% nuo apsipirkimo sumos dovanų!

Turime

KAM NAUDINGA?

  • Turintys padidėjusį cholesterolio kiekį (ypač MTL)
  • Turintys širdies ir kraujagyslių problemų
  • Vyresni nei 45 metų profilaktiškai
  • Jei minėtos problemos yra paveldimos

 

KODĖL NAUDINGA?

  • Padeda palaikyti normalią riebalų apykaitą
  • Prisideda palaikant normalią homocisteino apykaitą, taip užkertant kelią širdies ir kraujagyslių ligoms
  • Folio rūgštis skatina raudonųjų kraujo kūnelių susidarymą ir taip pagerina deguonies tiekimą kraujyje – tai svarbu visam organizmui

 

ĮSPĖJIMAS: produktai su Monakolinu K iš raudonųjų ryžių netinka nėščioms ar krūtimi maitinančioms moterims, vaikams iki 18 metų ir vyresniems nei 70 metų asmenims.

Be rūkymo, hipertenzijos ir diabeto, padidėjęs cholesterolio kiekis yra vienas iš pagrindinių širdies ir kraujagyslių problemų rizikos veiksnių. Per pastaruosius dešimtmečius dėl mūsų mitybos pokyčių padidėjo tokių problemų turinčių žmonių. Pagrindinė problema yra ne pats cholesterolio lygis, o dėl jo atsirandančios antrinės ligos, tokios kaip širdies priepuolis ar insultas. Šios ligos baigiasi mirtimi vis jaunesniame amžiuje. Tai dažnai suvokiama kaip likimo smūgis, kuris yra nesąžiningas, nes daugeliu atvejų šios ligos išsivysto dėl arteriosklerozės. Veiksniai, skatinantys arteriosklerozės vystymąsi: rūkymas, nepakankamas fizinis krūvis, nesubalansuota mityba, antsvoris, hipertenzija ir, kaip minėta aukščiau, padidėjusi lipidų (cholesterolio) koncentracija kraujyje, II-ojo tipo cukrinis diabetas ir per didelis stresas. Klastingas veiksnys: arteriosklerozė vystosi lėtai ir nepastebimai bėgant metams. Po tam tikro laiko susikaupia nuosėdų, kurie lemia kraujotakos sutrikimus kraujagyslėse. Kuo daugiau rizikos veiksnių yra tuo pačiu metu ir kuo ilgiau žmogus yra jų veikiamas, tuo didesnė sunkių pasekmių, tokių kaip širdies priepuolis ar insultas, rizika.
Tačiau galime patys daryti įtaką daugeliui šių rizikos veiksnių.

Kas yra cholesterolis?

Cholesterolį, kuris atlieka svarbias funkcijas, organizmas gamina daugiausia kepenyse. Cholesterolis taip pat reikalingas ląstelėms, ypač ląstelių membranoms, susidaryti ir dalyvauja įvairiuose smegenų medžiagų apykaitos procesuose.

Tačiau cholesterolio yra ir tulžies rūgštyje, kuri skatina riebalų virškinimą. Cholesterolis reikalingas vitamino D ir įvairių hormonų gamybai.

Kad galėtų atlikti šias funkcijas, organizmui reikia apie 1/2–1 g cholesterolio per dieną. Organizmas pats sugeba pagaminti apie 90 % šio kiekio. Likusi dalis absorbuojama iš maisto. Cholesterolio kiekį daugiausia padidina gyvūninės kilmės riebus maistas, kuriame yra sočiųjų riebalų rūgščių, tokių kaip sviestas, pieno produktai ir mėsa. Svarbu! Jei iš maisto pasisavinama daug cholesterolio, kepenys sulėtina savo cholesterolio gamybą.

Ne visas cholesterolis yra vienodas

Cholesterolis netirpsta vandenyje. Kad cholesterolis būtų pernešamas į kraują, tam tikri vandenyje tirpūs baltymai reikalingi kaip pakuotės – lipoproteinai. Tačiau šie baltymai perneša ne tik cholesterolį, bet ir riebalų rūgštis, fosfolipidus bei riebaluose tirpius vitaminus.

Pagal baltymų ir riebalų kiekį lipoproteinai skirstomi į tris skirtingo tankio grupes.

Pastaba: kuo didesnis lipidų (riebalų) kiekis, tuo labiau kenksminga sveikatai:

  • DTL – didelio tankio lipoproteinai, dar vadinami geruoju cholesteroliu, turi didelį tankį, tačiau mažai lipidų;
  • MTL – mažo tankio lipoproteinai, taip pat žinomi kaip blogasis cholesterolis, turi mažą tankį, tačiau daug lipidų;
  • VLDL – labai mažo tankio lipoproteinai, MTL pirmtakai.

Kalbėdami apie cholesterolį, paprastai turime omenyje bendrąjį cholesterolį, kurį sudaro lipoproteinai DTL, MTL ir VLDL. Matuojant cholesterolio kiekį kraujyje, tiksliai nustatoma DTL ir MTL cholesterolio proporcija, o MTL cholesterolio kiekis turi būti kuo mažesnis.

MTL, „blogasis“ cholesterolis

Jei MTL cholesterolio kiekis kraujyje yra per didelis, jis nusėda ant kraujagyslių sienelių. Kuo didesnis blogojo MTL ar VLDL cholesterolio kiekis kraujyje, tuo daugiau jo kaupiasi ant kraujagyslių sienelių.

Šios riebalų sankaupos ant kraujagyslių sienelių sukelia arteriosklerozę, dėl kurios atsiranda širdies ir kraujagyslių ligų, tokių kaip krūtinės angina, širdies priepuolis, insultas ar kojų arterijų okliuzija.

DTL, „gerasis“ cholesterolis

DTL cholesterolis yra vadinamas geruoju, nes geba pasisavinti sukauptą cholesterolį ir pernešti jį atgal į kepenis. Tokiu būdu DTL cholesterolis užtikrina pusiausvyrą tarp cholesterolio gamybos kepenyse ir cholesterolio pertekliaus grąžinimo į kepenis, užkertant kelią nuosėdoms kraujagyslėse. Dėl šios priežasties idealus yra bendras normalus cholesterolio kiekis kraujyje, turint kuo didesnę DTL cholesterolio dalį ir kuo mažesnę MTL cholesterolio bei VLDL cholesterolio proporciją.

Kaip sumažinti blogojo MTL cholesterolio kiekį?

  • Laikantis sveikos mitybos
  • Turint pakankamai fizinio krūvio
  • Aprūpinant organizmą cholesterolio kiekį mažinančiomis medžiagomis (pvz., Omega-3 riebalų rūgštimis ir kitais maisto papildais)
  • Vengiant antsvorio


Kaip galima išsaugoti sveiką širdies ir kraujagyslių sistemą?

  • Turint pakankamai fizinio krūvio (sportas)
  • Atsisakant rūkymo
  • Vengiant antsvorio
  • Vengiant streso
  • Vengiant hipertenzijos
  • Vengiant padidėjusio cukraus kiekio kraujyje (diabeto)

Siūlydami šį produktą, Nahrin norėtų prisidėti prie teigiamo poveikio cholesteroliui ir širdies bei kraujagyslių problemų prevencijos.

SUDEDAMOSIOS DALYS

Cholino bitartratas, kukurūzų krakmolas, kapsulių medžiaga: hidroksipropilmetilceliuliozė, fermentuoti raudonieji ryžiai (Oriza sativa, sėklos),  kofermentas Q10, folio rūgštis.

VEIKLIOSIOS MEDŽIAGOS

FERMENTUOTI RAUDONIEJI RYŽIAI

Fermentuoti raudonieji ryžiai arba raudonieji mieliniai ryžiai yra tradicinis kinų virtų baltųjų ryžių preparatas, fermentuojamas Monascus purpureus pelėsių. Fermentacijos metu susidaro daugybė medžiagų, kurios yra atsakingos už intensyvią raudoną spalvą. Džiovinti ir malti ryžiai vadinami raudonųjų ryžių miltais.

  • Monakolinai yra cheminių junginių grupė, natūraliai randama įvairiose pelėsių rūšyse
  • Monakolinų grupės medžiaga- monakolinas K

Fermentuotuose raudonuosiuose ryžiuose taip pat yra raudonos, oranžinės-raudonos ir geltonos spalvos pigmentų (taip pat žinomų kaip antriniai pigmentai).


CHOLINO BITARTRATAS

  • Cholinas yra vandenyje tirpus B grupės vitaminas
  • Sudėtyje yra lecitino
  • Cholinas padeda palaikyti normalią homocisteino apykaitą
  • Cholinas padeda palaikyti normalią riebalų apykaitą
  • Cholinas padeda palaikyti normalią kepenų veiklą
  • Kofermentas Q10 (CoQ10) yra riebaluose tirpus junginys, kurį natūraliai gamina organizmas. Su amžiumi Q10 gamyba organizme mažėja.
  • Kofermento Q10 yra tokiuose maisto produktuose kaip riebi žuvis (pvz., lašiša ir tunas), mėsingi organai (širdis, kepenys, inkstai), sveiki grūdai, riešutai ir sėklos.


FOLIO RŪGŠTIS

  • Vandenyje tirpus vitaminas B (t.y. perteklinis kiekis automatiškai pašalinamas iš organizmo su šlapimu)
  • Folio rūgštis dalyvauja ląstelių dalijimosi procese
  • Folio rūgštis prisideda prie normalaus kraujo susidarymo
  • Folio rūgštis padeda palaikyti normalią homocisteino apykaitą
  • Folio rūgštis padeda sumažinti nuovargį ir išsekimą
  • Folio rūgštis padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą
  • Folio rūgštis padeda palaikyti normalią aminorūgščių sintezę
  • Folio rūgštis padeda palaikyti normalias psichologines funkcijas
  • Foliatas prisideda prie audinių augimo moters organizme nėštumo metu
  • Ląstelių dalijimasis neįmanomas be folio rūgšties dalyvavimo
  • Folio rūgštis homocisteiną paverčia vertingu ir gyvybiškai svarbiu metioninu (šis procesas vyksta su vitaminų B6 ir B12 pagalba)
  • Remiantis Šveicarijos mitybos ataskaita (Swiss Nutrition Report), gyventojai suvartoja nepakankamą folio rūgšties kiekį (vidutiniškai 295 μg vietoj tinkamo 400 μg)


NAUDOJIMAS

Vartokite 2 kapsules per dieną užgerdami šiek tiek vandens.

  • Nenaudoti nėščioms ir žindančioms moterims, vaikams iki 18 metų ir suaugusiems, vyresniems nei 70 metų.
  • Jei kiltų daugiau klausimų dėl šio maisto papildo vartojimo, kreipkitės į gydytoją.
  • Nevartokite, jei vartojate cholesterolio kiekį mažinančius vaistus.
  • Nevartokite, jei jau vartojate kitus produktus, kuriuose yra raudonųjų fermentuotų ryžių.

 

Kiekis: 80 kapsulių.

Profilaktiškai rekomenduojama atlikti 2 kursus per metus ir 3-4 kursus, jei jau atsirado problemų.

VEIKLIŲJŲ MEDŽIAGŲ KIEKIS2 KAPSULĖSE
Fermentuoti raudonieji ryžiai100mg
-monakolinas K2,9 mg
Cholino bitartratas140 mg
Kofermentas Q106 mg
Folio rūgštis110 µg, 55%*

* RMV% – referencinė maistinė vertė (rekomenduojama paros norma suaugusiems)

Gamintojas: Nahrin AG, Šveicarija. Importuotojas: Swiss Nahrin Estonia OÜ, Estija.

Nenaudokite kaip įvairios mitybos pakaitalo. Laikyti sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje. Neviršykite rekomenduojamos paros normos. Svarbu  įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

2 atsiliepimai apie ANTRAM -30%! Fermentuotų raudonųjų ryžių kapsulės, 80+80vnt

  1. Vida I. (įsigijo produktą)

    Kadangi turiu padidėjusį cholesterolį, parekomendavo raudonuosius ryžius, radau pas jūsų tinklalapyje. Po 3 mėn. kartu su paskirtais vaistais pavyko normalizuoti. Pabandžiau pora mėn. nenaudoti šio papildo ir vėl padidėjo blogasis cholesterolis, todėl įsigijau vėl raudonųjų ryžių kapaules.

  2. Genovaitė (įsigijo produktą)

    Po 1 mėn vartojimo palengvėjo virškinimas, nebėra sunkumo po valgio.

Parašyti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali patikti…