Kaip prisidėti prie miško ir aplinkos tausojimo?

Viena iš pagrindinių Nahrin vertybių yra bendradarbiavimas su gamta. Kad mes, žmonės, gautume naudos iš gamtos galios savo sveikatai ir grožiui, turime daryti viską, kad nepakenktume gamtai ir aplinkai, jei norime, kad gyvenimas būtų gražus, grynas oras ir naudingi augalai dar ilgai, ilgai.

Nahrin gamykla jau seniai yra neutrali anglies dioksidui, mes naudojame ant savo gamyklos stogo esančias 1500 m2 saulės baterijas, kurios per metus pagamina apie 270 000 kW energijos, o trūkstamą energiją gauname iš hidroelektrinių ir geoterminių siurblių bei šilumos atgavimo.

Naudojame kuo paprastesnę ir minimalią pakuotę, kad sumažintume nereikalingų atliekų kiekį ir supaprastintume perdirbimą.

Užtikriname, kad visi mūsų gaminiuose naudojami augalai būtų auginami ir tvarkomi tvariai, draugiškai ir sąžiningai žmonėms bei aplinkai.

Naudokite mūsų produktus ir sodinkite mišką!

Nuo 2022 m. pavasario prisijungėme prie www.makeitneutral.com programos, kuri leidžia vartotojams ir įmonėms sumažinti savo ekologinį pėdsaką, pridedant nedidelę priemoką prie užsakymo, to tikslas- sodinti medžius.

Jei užsisakote iš mūsų elektroninės parduotuvės www.nahrin.lt, pirkdami galite pasirinkti, ar norite prisidėti prie medžių sodinimo 1,65% nuo užsakymo sumos (maksimali suma 0,75 €). Kitaip tariant, jei užsisakote pas mus už 30 €, prie savo užsakymo galite pridėti 0,50 €, o jei užsakysite daugiau nei 46 €, bus pridėta 0,75 €. Savo ruožtu Nahrin lygiai tokią pat sumą prideda prie kiekvieno miškui draugiško užsakymo.

Miško sodinimas

Taip kiekvienas gali sumažinti savo pėdsaką, vartoti sąmoningiau ir prisidėti prie Estijos miškų plėtros bei šviesesnės ateities.

Visi Makeitneutral pasodinti medžiai yra įsigyti iš sertifikuotų partnerių ir gali būti naudojami naujam miško sodinimui. Sodinama 1-2 kartus per metus anksti pavasarį nutirpus sniegui ir rudenį.

-Makeitneutral

Visa sistema valdoma naudojant ‘blokų grandinės’ technologiją, o tai reiškia, kad visi pasodinti medžiai yra surašyti į viešą ‘blokų grandinę’ (duomenų bazę), Nahrin klientų pasodinti medžiai turi tikslią vietą ir galima patiems juos apžiūrėti.

Medžiai patenka į mūsų esamas Makeitneutral miškų ūkio žemes, mes jas vadiname Makeitneutral saugomomis teritorijomis, kuriose miškas yra prižiūrimas 80 metų. Mūsų tikslas nėra gaminti rąstus. Miško bendrijas sodiname ne ūkiniuose miškuose, o vienu metu, kai miške tikrai reikia atlikti priežiūros kirtimus, mediena vertinama maksimaliai gamtai. Taip pat labai svarbu, kad miške gyventų gyvūnai, paukščiai, vabzdžiai ir pan., o mes jo nenaikintume – kad atsirastų gyvybės bendruomenė. Pirmasis sodinimas vyks 2022 metų balandį , tuo metu, kai Estijoje bus kertami medžiai. Mūsų bendradarbiavimo partneris šioje srityje yra didžiausias augintojas ir sodintojas Baltijos šalyse Forestplanter, o dar dvi įmonės ir 4,7 mln. medžių šiuo metu yra rezervuotos Makeutneutral šį pavasarį. Bendradarbiaudami su jais, siekdami užtikrinti pasitikėjimą įmonės procesais, įkūrėme ir dukterinę įmonę.

-Makeitneutral

Nahrin produktų sėkmę visame pasaulyje nulėmė galingi ir išmintingi gamtoje randami sprendimai mūsų sveikatai ir grožiui. Stengiamės visa tai maksimaliai paremti, kad ateities kartos turėtų galimybę džiaugtis tvaria aplinka ir sulaukti pagalbos iš gamtos.

Ačiū, kad kartu su mumis sodinate medžius!