Aplinkosauga ir tvarumu besidominčiam Nahrin klientui

Ekologiška, tvari gamyba Gyvename amžiuje, kai pasiekti klimato neutralumą tapo pasauliniu iššūkiu, o atliekos auga tiesiog pasaulio šalimis pagal dydį. Kaip Jūsų sąmoningas vartojimas padėtų rasti šių problemų sprendimus, kaip tai padaryti kuo paprasčiau ir be pastangų? Nes būkime atviri – šiuo atveju dažnas mūsų nemėgstame persistengti.

Tačiau, remiantis mintimi, jog pirmiausia svarbūs darbai, paskui malonumai, sutiksite, jog nieko nedarant sąmoningu vartotoju tapti neįmanoma. Kaip ir vaikai mokykloje, suaugusieji turi atlikti namų darbus. Šiuo metu tam dažniausiai naudojama Google. Čia iškyla pirmasis ir dažnai pats svarbiausias priminimas sąmoningam vartotojui: asmens patikrinimas.

Aplinkos tyrimas

Tai gali atrodyti nuobodžiai ir bauginančiai, bet iš tikrųjų už to slypi paprasta idėja. Norėdami būti informuotu vartotoju, pirmiausia turite žinoti, ką vartojate. Radę atsakymus į paprastus klausimus, galime nesunkiai būti sąmoningesni aplinkai. Jei atkreipsime dėmesį į tai, kaip kuriamas produktas, kurį naudojame, ir išaiškinsime savo mėgiamų įmonių ekologiškumą, įgysime reikiamų žinių ir įgūdžių, kad ateityje pasirinktume dar geriau. Daugelis įmonių pradėjo daugiau dėmesio skirti tam, kaip jų gaminių ar paslaugų teikimas veikia aplinką. Tačiau kokius svarbius dalykus apie juos gali žinoti paprastas vartotojas?

Štai keletas paprastesnių klausimų, į kuriuos reikia atsižvelgti perkant, kad galėtumėte žengti pirmuosius žingsnius, kad būtumėte informuotas vartotojas.

Aplinkosauga ir tvarumu besidominčiam Nahrin klientui

Kokio dydžio yra mano perkamo produkto ekologinis pėdsakas?

Žinodami, kaip organizuojama gamyba, koks didelis anglies pėdsakas gamyboje ir kokios medžiagos naudojamos pakavimui, matome didžiulius įmonių aplinkosauginio veiksmingumo skirtumus. Tačiau tai padės priimti labiau pagrįstą pasirinkimą aplinkai draugiškesnės įmonės naudai.

Kaip žinoti, kad buvo naudojamos tik geriausios žaliavos?

Daugelis įmonių linkusios naudoti pigesnes ir prastesnės kokybės žaliavas, kad galutinė produkto kaina būtų pigesnė. Suradę įmones, kurios nuolat testuoja žaliavas ir viešai dalijasi šia informacija, galite būti tikri, kad vartodami jų gaminius gausite tik tai, kas geriausia.

Transportas

Kaip organizuojamas prekės pristatymas tiek šalies viduje, tiek į kitas šalis? Ar įmonė taip pat susimąstė, kaip šie produktai turėtų kuo mažesnį ekologinį pėdsaką?

Pakartotinis naudojimas ir rūšiavimas

Ar pati įmonė perdirba ir rūšiuoja atliekas? Atsižvelgiant į tai, kad pramoniniuose pastatuose kasdien dirba dešimtys tūkstančių žmonių, kurie visi taip pat gamina atliekas, pradedame suvokti, kokį svarbų vaidmenį įmonės aplinkosaugos politikoje atlieka perdirbimo ir rūšiavimo vietoje įgyvendinimas.

Įmonės vidaus politika

Ar naudojami popieriniai, ar skaitmeniniai sprendimai, ar vyksta aplinkosauginiai mokymai, ar susitikimuose kalbama apie elektros lempučių keitimo svarbą – visa tai gali daug ką pakeisti. Dauguma žmonių didžiąją savo dienos dalį praleidžia darbo aplinkoje. Jeigu įmonė turi labai aiškų tikslą palaikyti gamtą ir šia aistra dalijasi su savo darbuotojais, tuomet galime būti tikri, kad tokiomis aplinkybėmis kasdien gyvenantis žmogus priims pagrįstus sprendimus ir ne darbo valandomis.

Pakuotė

Kuo ryškesnis, gražesnio dizaino ir brangesnis, tuo geriau? Iš tikrųjų taip nėra. Kada paskutinį kartą palikote pakuotę ir panaudojote ją pakartotinai? Kai užduodame sau tokius klausimus, galime suprasti, kad vien pakuotė negarantuoja gaminio kokybės, o blizganti ne visada yra geriau. Be to, realybėje visi žinome, kad už papildomas gražios pakuotės išlaidas vis tiek mokame patys.

Labai didelė dalis įmonių dar nepasiekė tiek, kad laikytųsi visų aukščiau išvardintų punktų, pasidalintų informacija apie juos su savo vartotojais ir darbuotojais ar net pasikalbėtų apie juos susitikimuose. Laimei, vis dažniau kalbama apie sąmoningą vartojimą ir jo teigiamą poveikį aplinkai, visuomenei ir asmenims. Taigi – nedidelis išankstinis darbas mus visus vienu žingsniu priartina prie švarios aplinkos. Būdami informuoti apie savo gaminių pasirinkimą, galime priimti protingus, apgalvotus ir aplinką tausojančius sprendimus bei laikyti save informuotu vartotoju.

Kaip Nahrin prisideda prie sąmoningo vartojimo?

Mums ekologiška gamyba, tvarumas ir pagarba aplinkai yra įterpti į viso prekės ženklo DNR. Kadangi beveik visos mūsų sveikatos ir grožio produktų veikliosios medžiagos yra tiesiogiai iš gamtos, akivaizdu, kad turime gerai pasirūpinti savo geriausiu partneriu.

Kad mūsų gaminiai būtų kuo draugiškesni ir naudingesni gamtai ir jums:

  • Mūsų gamyboje anglies dioksidas neutralus. Gamyklos stoge yra saulės kolektorių, naudojame žemės šilumos siurblius ir hidroenergią.
  • Naudojame kuo ekologiškesnes pakuotes, daugiausia PP plastiko, kuris yra viena iš lengviausiai perdirbamų pakuočių. Gamyboje naudojame daugkartinio naudojimo konteinerius. Be to, beveik nė vienas mūsų gaminys nėra dedamas į papildomą kartoninę pakuotę.
  • Kur įmanoma, tiekiame vaistinius augalus iš Šveicarijos ar aplink Šveicariją, kad sumažintume transporto ekologinį pėdsaką. Taip pat remiame tvarų žemės ūkį ir, kai tik įmanoma, naudojame ekologinę gamybą.

Daugiau apie Šveicarijos nacionalinius aplinkosaugos planus ir mūsų gamybos principus galite perskaityti čia.

Su Nahrin natūraliomis sveikatos ir grožio prekėmis galite susipažinti mūsų elektroninėje parduotuvėje čia.