Puikus spagečių receptas su šviežiais grybais, kumpiu ir žirneliais. Idealiai tinka sportininkams susigrąžinti energiją.
- Paruošimo laikas: 15 min
- Gaminimo laikas: 20 min
- 4 asmenims
Ingredientai:
- 400 g spagečių
- 1 mažas svogūnas
- 250 g šviežių grybų
- 300 g virto kumpio
- 250 g žirnių
- 2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1 nedidelis čili pipiras, džiovintas (jei mėgstate aštriai)
- 5 šaukštai grietinėlės padažo
- 500 ml pieno
- Jūros druskos su žolelėmis
- Pipirų mišinio
- tarkuoto parmezano
Paruošimas:
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, smulkiai supjaustykite svogūną ir trumpai pakepinkite.
- Grybus nuvalykite, kumpį supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite. Kepkite labai trumpai. Pagardinkite jūros druska su žolelėmis ir pipirais. Jei mėgstate, užtrinkite čili pipiro.
- Grietinėlės padažą sumaišykite su pienu ir trumpai patroškinkite. Tada supilkite grietinėlės padažą ir užvirinkite. Suberkite žirnius. Toliau troškinkite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Sumaišykite su spagečiais ir pabarstykite tarkuotu parmezanu.