Žiedinių kopūstų (kalafijorų) ‘sparneliai’ – tai drąsi, JAV paplitusi, vištienos sparnelių versija. Net ir be vištienos šie ‘sparneliai’ yra puikus užkandis.
- Paruošimo laikas: 15 min
- Gaminimo laikas: 20 min
- 4 asmenims
Ingredientai
Karštam padažui
- 2 šaukšteliai pikantiškų čili prieskonių
- 3 šaukštai kečupo
- 1 šaukštelis česnako miltelių
- 2 šaukšteliai cukranendrių cukraus (ar kurio turite)
- 60 ml obuolių sidro acto
- 60 g margarino
Žiedinio kopūsto ‘sparneliams’
- 2 šaukštai vištienos prieskonių
- 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
- 150 g miltų
- 50 g kukurūzų krakmolo
- 1/2 šaukštelio druskos
- 2 šaukštai aliejaus
- 300 ml gazuoto vandens
Paruošimas
Karštam padažui
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite margariną ir supilkite actą.
- Sudėkite likusius ingredientus ir maišydami leiskite įkaisti, tada atidėkite.
Žiedinio kopūsto ‘sparneliams’
- Žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynais.
- Į dubenį suberkite miltus, krakmolą, Nahrin vištienos prieskonius ir druską, gerai išmaišykite.
- Įpilkite vandens ir aliejaus, išmaišykite, kad susidarytų tirštas marinatas.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant viršaus padėkite vėsinimo groteles.
- Į marinatą įpilkite žiedinius kopūstus ir gerai išmaišykite, kad visi žiedynai visiškai pasidengtų marinatu.
- Pamarinuotą, smulkintą žiedinį kopūstą dėkite ant grotelių ir kepkite 220 laipsnių viršutinėje arba apatinėje dalyje (orkaitė 200 laipsnių) 20 minučių iki auksinės rudos spalvos, tada leiskite atvėsti 5 minutes.
- Supilkite sparnelius į karštą padažą ir nedelsdami patiekite.
Patarimas: būtinai naudokite šviežius žiedinius kopūstus. Šaldytuose žiediniuose kopūstuose yra per daug drėgmės, todėl marinatas mažiau įsigeria. Patiekite su mėgstamu mirkomu padažu.
Naudojami Nahrin produktai:
-
Pikantiški čili prieskoniai, natūralūs, 150 g
- 20.00€
- Į krepšelį
- Įvertinimas: 5.00 iš 5
-
Vištienos prieskoniai, be skonio stipriklių, 60g
- 11.00€
- Į krepšelį
- Įvertinimas: 5.00 iš 5
-
Česnakiniai prieskoniai, 280g
- 23.00€
- Į krepšelį
- Įvertinimas: 5.00 iš 5