Žiedinių kopūstų (kalafijorų) ‘sparneliai’

Žiedinių kopūstų (kalafijorų) ‘sparneliai’ – tai drąsi, JAV paplitusi, vištienos sparnelių versija. Net ir be vištienos šie ‘sparneliai’ yra puikus užkandis.

  • Paruošimo laikas: 15 min
  • Gaminimo laikas: 20 min
  • 4 asmenims

Ingredientai

Žiedinių kopūstų (kalafijorų) 'buivolo sparneliai'

Karštam padažui

Žiedinio kopūsto ‘sparneliams’

  • 2 šaukštai vištienos prieskonių
  • 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
  • 150 g miltų
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 300 ml gazuoto vandens

Paruošimas

Karštam padažui

  1. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite margariną ir supilkite actą.
  2. Sudėkite likusius ingredientus ir maišydami leiskite įkaisti, tada atidėkite.

Žiedinio kopūsto ‘sparneliams’

  1. Žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynais.
  2. Į dubenį suberkite miltus, krakmolą, Nahrin vištienos prieskonius ir druską, gerai išmaišykite.
  3. Įpilkite vandens ir aliejaus, išmaišykite, kad susidarytų tirštas marinatas.
  4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant viršaus padėkite vėsinimo groteles.
  5. Į marinatą įpilkite žiedinius kopūstus ir gerai išmaišykite, kad visi žiedynai visiškai pasidengtų marinatu.
  6. Pamarinuotą, smulkintą žiedinį kopūstą dėkite ant grotelių ir kepkite 220 laipsnių viršutinėje arba apatinėje dalyje (orkaitė 200 laipsnių) 20 minučių iki auksinės rudos spalvos, tada leiskite atvėsti 5 minutes.
  7. Supilkite sparnelius į karštą padažą ir nedelsdami patiekite.

Patarimas: būtinai naudokite šviežius žiedinius kopūstus. Šaldytuose žiediniuose kopūstuose yra per daug drėgmės, todėl marinatas mažiau įsigeria. Patiekite su mėgstamu mirkomu padažu.

Naudojami Nahrin produktai: