Pėdų priežiūra vasarą- jūsų tvarkingoms pėdoms!

Vasara – tai atostogos, smagi veikla, kaitri saulė ir deginantis paplūdimio smėlis. Visa tai skamba nuostabiai, tiesa? Tačiau ne tada, kai dėl šaltos žiemos, šildymo periodo sukelto sauso oro, prakaituoti turėjusios pėdos uždara avalyne, nėra tinkamai paruoštos vasarai.

Mes turime puikų sprendimą. Vasarą daug laiko praleidžiame ant kojų, atviromis pėdomis, kurdami prisiminimus. Štai kodėl ypač svarbi reguliari pėdų priežiūra- pasitikėti ir jaustis patogiai avint atvirus batus, šlepetes- bet kurią vasarai skirtą avalynę.

Pėdų priežiūra vasarą
Nuospaudos ir įtrūkimai ant kulnų, pėdų taip pat yra linkę atsirasti, ypač vasarą, kai daug judame basomis kojomis, ko pasekoje pėdos greitai “užsidega” ir vakare jaučiame nuovargį kojose, o ir basų pėdų viešumoje apnuoginti nelabai norisi. Jau nekalbant apie dienas, kai dėl didelio krūvio pėdoms jas skauda fiziškai.

Pėdų priežiūra

Kasdieniame gyvenime atliekame daug veiksmų, į kuriuos nekreipiame ypatingo dėmesio. Pavyzdžiui, ryte išsivalyti dantis, pavalgyti, susidėlioti dienos planus. Kol kūnas veikia sklandžiai, mes negaištame per daug laiko ar energijos, kad jis veiktų.

Žmogaus pasąmonė yra neprilygstama, ji tarsi viską sutvarko už mus. Tačiau jei vieną rytą nuleidus kojas jaučiame skausmo pliūpsnį, greičiausiai jau per vėlu imtis veiksmų. Todėl laikomės nuomonės, kad visada geriau užkirsti kelią problemoms, nei jas spręsti.

Pėdų priežiūros pagrindai vasarą

  • Reguliarus valymas ir drėkinimas: svarbu, kad kojos būtų švarios ir sudrėkintos vasaros sezono metu. Kasdien plaukite kojas švelniu muilu ir šiltu vandeniu, taip pat atkreipkite dėmesį į sritį tarp pirštų. Kruopščiai nusausinę kojas, patepkite kalninės arnikos pėdų kremu, kad išvengtumėte sausumo ir įtrūkimų.
  • Dėvėkite kokybiškus, kvėpuojančius batus: rinkitės atvirus batus arba sandalus, pagamintus iš kvėpuojančių medžiagų, tokių kaip oda ar kitas kokybiškas audinys. Venkite per ankštų batų, nes tai gali sukelti trynimą ir diskomfortą. Taip kojas vėsinate ir sumažinate prakaitavimą.
  • Apsaugokite kojas nuo saulės: kaip ir visas kitas kūnas, jūsų pėdos gali būti pažeidžiamos žalingų UV spindulių. Prieš išeidami į lauką, kojas patepkite natūraliu kremu nuo saulės, kurio SPF ne mažesnis kaip 30. Nepamirškite kremo nuo saulės pasitepti reguliariai – kas dvi valandas ar dažniau, jei plaukiojate ar gausiai prakaituojate.
  • Nukirpkite nagus: kirpkite nagus iš viršaus ir nekirpkite jų per trumpai. Tai padeda išvengti įaugusių odelių, kurios gali būti skausmingos ir sukelti infekcijas. Naudokite švarias, aštrias nagų žirkles ir švelniai dildykite kraštus, kad pašalintumėte nelygius kraštus.
  • Palepinkite pėdas masažo ir tempimo pratimais: palepinkite pėdas reguliariais masažais. Naudokite kalninės arnikos pėdų kremą, kad sudrėkintumėte odą ir švelniais masažo judesiais pagerintumėte kraujotaką, pašalintumėte įtampą. Be to, reguliariai ištieskite kojas ir blauzdas, kad išlaikytumėte lankstumą ir išvengtumėte raumenų nuovargio.

Arnikos pėdų kremas saugo odą nuo išsausėjimo ir neleidžia odai sustorėti. Žinote, kaip erzina kiekvieną kartą prausiantis po dušu trinti pėdas pemzos akmeniu. Su šia veikla galite atsisveikinti, nes pats laikas palepinti save aksominiais padais.

Kalninės arnikos pėdų kremas yra neprilygstamas dėl ilgalaikio poveikio. Žinome tas priemones, kurios ryte pasitepus, leidžia vakare ant kojų susidaryti sausam, pleiskanojančiam sluoksniui. Su arnikos pėdų priežiūros kremu taip nenutiks – kas rytą drėkinamos pėdos vakare vis dar pridrėkintos ir švelnios.

Pėdų priežiūra

Šis kremas gali būti ir puikus rankų kremas – taip, rankų kremas – tiems, kurie fizinį darbą dirba rankomis, pavyzdžiui, sodininkams, nes kremas yra nepaprastai turtingos sudėties.

Kreme esantis pušų aliejus turi antiseptinį poveikį, kuris išvalo smulkius įtrūkimus ant rankų ir kojų. Šalavijų ekstraktas apsaugo nuo prakaitavimo, todėl pėdos jaučiasi maloniai ir patogiai net avint uždarus batus. Gaivinančiu poveikiu ir daug kitų privalumų pasižymintis eukalipto aliejus vėsina įkaitusias pėdas. O nuostabiai kvepiantis apelsinų aliejus ramina ir rūpinasi oda.

Puikus kremas.

Jūratė M., klientė

Labai patinka, pėdos pamaitinamos ir greit susigeria, neriebaluoja.

Ramunė P., klientė

Varikozinės venos ir pavargusios kojos

Dažnai karštis linkęs sukelti kojų tinimą, taip pat sustiprinti venų išsiplėtimus, kas gali būti skausminga ir itin nemalonu. Taip pat vasarą žmonės dažnai ilgiau stovi ant kojų, daugiau sportuoja, eina pasivaikščioti. Tai savo ruožtu taip pat padidina nuovargį, patinimą ir skausmą kojoms, pėdoms.

Pėdų priežiūra

Nahrin pėdų balzamas yra puikus pagalbininkas minėtiems pėdų negalavimams malšinti. Mūsų natūralus pėdų balzamas gaivina ir stimuliuoja pavargusias kojas ir pėdas, gerina kraujotaką, atpalaiduoja raumenis ir kovoja su venų varikoze.

Nahrin pėdų balzamas skirtas kojų ir pėdų kraujotakai stimuliuoti, suteikia elastingumo, gaivina ir atpalaiduoja.

Ką daryti norint palengvinti venų varikozę ir patinusias kojas?

  1. Pakelkite kojas: kai tik įmanoma, pakelkite kojas, kad sumažintumėte patinimą. Gulėdami pakelkite kojas ant pagalvės, kad jos būtų širdies lygyje arba aukščiau. Tai padeda pagerinti kraujotaką ir sumažinti skysčių kaupimąsi kojose.
  2. Kompresinės kojinės: dėvėkite kompresines kojines arba kojines, kurios švelniai prispaudžia ir palaiko pėdą. Kompresinės kojinės padeda pagerinti kraujotaką ir mažina kojų patinimą. Pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu, kad išsiaiškintumėte, koks suspaudimo lygis ir dydis atitinka jūsų poreikius.
  3. Reguliarūs pratimai: darykite kojomis saikingą mankštą, kad pagerintumėte kraujotaką ir sustiprintumėte kojų raumenis. Pavyzdžiui, vaikščiojimas, plaukimas ir važiavimas dviračiu. Venkite ilgo sėdėjimo ar stovėjimo, nes tai gali sustiprinti patinimą ir paskatinti venų varikozę.
  4. Išlaikykite sveiką svorį: per didelis kūno svoris gali padidinti kojų apkrovą, pabloginti patinimą ir venų varikozę. Stenkitės išlaikyti sveiką svorį subalansuota mityba ir reguliariai mankštindamiesi.
  5. Venkite ilgalaikio karščio poveikio: karštis gali išplėsti kraujagysles ir pabloginti patinimą bei diskomfortą. Venkite ilgo buvimo karštose voniose, saunose ar kubiluose. Pirmenybę teikite vėsiems dušams ar vonioms, nes žemesnė vandens temperatūra padeda susitraukti kraujagyslėms ir sumažinti patinimą.
  6. Mitybos pokyčiai: įtraukite į savo valgiaraštį skaidulų turinčio maisto, kuriame yra antioksidantų, turinčių priešuždegiminių savybių. Pavyzdžiui, vaisiai, daržovės, sveiki grūdai ir paukštiena. Apribokite druskos vartojimą, nes druskos perteklius gali skatinti skysčių susilaikymą ir patinimą.
  7. Tepkite pėdas Nahrin pėdų balzamu: tepkite pėdų balzamu kojas ir pėdų padus, masažuodami aukštyn sukamaisiais judesiais. Po masažo pakelkite kojas aukštyn, kad pagerintumėte kraujotaką. Pėdų balzame esantys augaliniai ekstraktai ir mentolis vėsina ir stimuliuoja pavargusias pėdas bei mažina patinimą. Taip pat idealiai tinka sportininkams ir visiems, kurie turi stovėti ilgą laiką.

Pėdų balzame taip pat yra kaštonų ekstrakto, kuris turi priešuždegiminį ir tonizuojantį poveikį. Arnikos ekstraktas yra priešuždegiminis ir dezinfekuojantis, pridėtas dygliuotųjų kriaušių ekstraktas gerina venų elastingumą ir skatina kraujotaką, o katžolės ir raudonosios viendienės lelijos ekstraktas yra priešuždegiminiai ir ramina sudirgusią odą.

Balzamas tikrai geras, mažina venų nuovargį ypač po ilgų pasivaikščiojimų, rekomenduoju.

Ramunė P., klientė

Pėdų vonelė – pėdų priežiūros ABC

Pėdų priežiūra

Norint, kad kremai ir balzamai būtų išties naudingi, o poveikis išliktų ilgai, į pėdų priežiūros rutiną būtina įtraukti ir pėdų voneles. Karšta pėdų vonia po ilgos dienos yra maloni patirtis savaime, tačiau jei į ją įbersite gaivios ir raminančios pėdų vonios druskos, potyrį galima palyginti su palaimos jausmu.

Pėdų vonios druska praturtinta įvairiais augalų ekstraktais ir eteriniais aliejais, įskaitant Negyvosios jūros druską, čiobrelius, eukaliptą, pušį ir rozmariną. Šie ingredientai lepina ir maitina jūsų pėdas, palikdami jas minkštas ir lygias. Verta pabandyti, tiesa?

Kulno įtrūkimai, nuospaudos ir laisvi batai

Pėdų priežiūra

Jei kulnų įtrūkimai jums kasdien kelia nerimą, tuomet po pėdų vonios rekomenduojama pasirūpinti pėdomis ir pamaitinti jas kulnų kremu, kuriame yra 18% šlapalo. Ši puiki sutrūkinėjusių kulnų priežiūros priemonė yra priešuždegiminė, greitai ir efektyviai mažinanti nuospaudas ir odos uždegimus ant pėdų.

Negana to, kreme esantis šlapalas, kurio yra net 18 proc., gydo įtrūkimus ir neleidžia susidaryti naujiems. Pantenolis, medetkos ir ramunėlės suteikia pėdoms naujos gyvybės, todėl padai tampa švelnūs.

Pėdų kremas su šlapalu sumažina kulno įtrūkimus, kurie ypač pastebimi avint basutes, tačiau gali sukelti ir skausmą. Be to, pėdų kremas drėkina odą ir gerina kraujotaką.

Taip pat šį kremą rekomenduojame sportininkams, kurių pėdos patiria daug streso ir jobs reikia daug daugiau kasdienės priežiūros.

Ką daryti su kulnų įtrūkimais?

  1. Pėdų vonelė su pėdų vonios druskomis padeda pašalinti negyvas odos ląsteles, giliai drėkina ir rūpinasi pėdų oda.
  2. Naudokite pėdų kremą su šlapalu: šlapalas puikiai drėkina, taip pat turi stiprų priešuždegiminį poveikį. Pėdų kremas su šlapalu taip pat mažina nemalonų kvapą ir yra antibakterinis. Norėdami gauti geriausią efektą, naudokite kremą po kojų vonios, dušo ar pirties.
  3. Pasitarkite su gydytoju: dėl rimtesnių įtrūkimų visada geriausia pasikonsultuoti su gydytoju, kuris gali rekomenduoti konkretesnį gydymą.

Kodėl šlapalas yra naudingas?

  1. Drėkinamasis poveikis: padeda surišti ir išlaikyti drėgmę odoje, todėl ypač veiksmingai prižiūri sausą ir suskilinėjusią odą. Šlapalas padidina odos drėgmės sulaikymą, padeda išvengti vandens praradimo ir pagerina natūralų odos drėgmės balansą.
  2. Raginio sluoksnio minkštinimas: turi keratolitinį poveikį, kuris padeda nušveisti ir pašalinti negyvas odos ląsteles iš raginio sluoksnio. Tai padeda sumažinti šiurkštumą, nuospaudas ir suteikia odai lygesnę, švelnesnę išvaizdą.
  3. Priešuždegiminis: turi priešuždegiminių savybių, kurios padeda sumažinti pėdų uždegimą ir sudirginimą. Tai savo ruožtu padeda sumažinti kulno įtrūkimus ir sumažinti diskomfortą.
  4. Antibakterinis: taip pat turi antibakterinių savybių, kurios padeda kovoti su odos infekcijomis. Tai padeda užkirsti kelią bakterijų augimui ir plitimui bei apsaugo odą nuo galimų infekcijų.
  5. Sumažina kvapų susidarymą: dėl savo antibakterinių savybių padeda sumažinti nemalonų pėdų kvapą.

Kalbant apie kūno priežiūros priemones, kaip taisyklė, visada verta rinktis natūralesnius variantus, kuriuose nėra potencialiai kenksmingų cheminių medžiagų. Kalbant apie Nahrin kūno priežiūros produktus, galite būti tikri dėl šveicariškos kokybės, patikimumo ir mūsų dešimtmečių patirties gaminant natūralią kosmetiką.

Visi Nahrin produktai yra pagaminti ekologiškai ir tvariai, juose yra aukščiausios kokybės, griežtai kontroliuojami augalų ekstraktai.

Nahrin natūralūs produktai padeda jaustis gerai teia iš vidas, tiek ir išorėje. Leiskite sau lepintis produktais, kupinais natūralios augalų galios.

Nahrin – gamtos galia jūsų ir jūsų šeimos grožiui ir sveikatai!

Išsirinkite mėgstamiausias natūralias pėdų priežiūros priemones iš mūsų el. parduotuvės: