Organizmo valymas

Aukštas cholesterolio kiekis, deguonies trūkumas, judėjimo stoka ir per didelis stresas gali pakenkti žmogaus savijautai. Dėl laiko stokos ir streso organizmas dažnai būna pavargęs ir išsekęs. Be to, mūsų sveikatai nepalanku, ypač žiemos metu, judėjimo trūkumas, netinkama ir maistinėmis medžiagomis neturtinga mityba, mažas skysčių vartojimas.

Kūnas ypač džiaugiasi, kai juo sąmoningai rūpinamasi ir kartkartėmis suteikiamas poilsis, atsisakoma ar sumažinama sekinanti veikla, nekokybiškas maistas.

Pavasaris – geriausias biologinis metas savo organizmui atlikti nedidelį valymosi kursą.

Medicininiu požiūriu organizmo detoksikacija nėra absoliučiai būtina, nes jis turi savo valymo sistemą.

Kūnas turi netgi keletą būdų tai padaryti:

-Mūsų kraujas yra filtruojamas per inkstus, todėl mus išlaisvina nuo medžiagų apykaitos likučių
-Kepenys kaupia cukrų, vitaminus ir geležį, kad vėliau juos būtų galima perkelti į ląsteles. Tai taip pat palaiko inkstų detoksikaciją
-Žarnynas taip pat atlieka svarbų vaidmenį apdorojant maistą, sulaikant patogenus ir bakterijas bei aprūpinant mus būtinomis maistinėmis medžiagomis
-Nosis ir gerklė pasirūpina didesne oro tarša čiaudint, kosint ar valant gerklę. Smulkesnės dalelės oro cirkuliacijoje filtruojamos per gleivines, blakstienas ir bronchus. Limfos skystis taip pat atsakingas už valymą – pašalinami teršalai ir pristatoma šviežia ląstelinė medžiaga.

Paprastai šie procesai veikia patikimai, tačiau jei nuolat susiduriame su padidėjusiu stresu, tai greitai pastebima. Nuovargis, energijos trūkumas ir padidėjęs jautrumas ligoms yra dažnos pasekmės.

Ypač po minėtų etapų ar jų metu naudinga pasirūpinti savo kūnu ir išlaisvinti organizmą nuo „toksiškų“ medžiagų, t.y. palaikyti aktyvų jo valymosi procesą. Kalbame apie medžiagas, kurias mūsų kūnas gali lengvai ir sėkmingai apdoroti: konservantai, hormonai, pesticidai, išmetamosios dujos, skonio stiprikliai pramoniniu būdu perdirbtuose maisto produktuose, prastos kokybės maistas, alkoholis ir nikotinas.

Deja, šios medžiagos yra kasdienybė daugumos žmonių gyvenime.

Kitas „nuodų“ tipas yra stresas. Dėl nuolatinės perkrovos mūsų gyvenimo kokybė labai pablogėjo. Tad nebestebina, kad po įtempto etapo tenka grumtis su nusilpusia imunine sistema ir esame nuolat pavargę bei nusilpę arba greitai susergame.

Kaip palaikyti organizmo valymąsi:

-Venkite stimuliatorių, tokių kaip alkoholis ir nikotinas
-Padidinkite skysčių suvartojimą iki 2-3 litrų per dieną (vanduo, nesaldinta arbata)
-Venkite perdirbtų produktų, įvairių pusfabrikačių, baltų miltų, cukraus
-Sumažinkite gyvulinių riebalų / mėsos vartojimą ir rinkitės kokybiškesnį produktą
-Atkreipkite dėmesį į ekologinį ir rūšiai būdingą veisimą!
-Padidėjęs supermaisto, šviežių daržovių ir vaisių vartojimas: geri pavyzdžiai Baltijos šalyse – kiaulpienės, dilgėlės, avietės, mėlynės, šaltalankiai, briediena, lazdyno riešutai
-Integruokite mankštą į kasdienį gyvenimą – raskite sau tinkamą būdą, kuris yra smagus, lengvas ir nereikalauja per daug psichologinio pasiruošimo
-Jei įmanoma, venkite streso
-Pakankamas miegas
-Atsipalaidavimo technikos, tokios kaip joga, meditacija, kvėpavimo pratimai
-Metabolinis masažas, pvz. masažas šepečiu ir limfos drenažas
-Pirtis labai naudinga, karštas ir šaltas dušas padeda cirkuliacijai

Teigiamas poveikis organizmui detoksikacijos metu:

-Pavyzdžiui, nevalgiubs žarnynas daro pertrauką, todėl gali sumažėti tokie simptomai kaip refliuksas, pilnumas ar nuovargis.
-Reguliarios valgio pertraukos leidžia ląstelėms atsinaujinti
-Riebaliniame audinyje susikaupę toksinai ištirpsta ir organizmas gali juos pašalinti
-Svoris dažnai krenta savaime. Tai suteikia daugiau motyvacijos visam laikui keisti mitybą
-Atsisakius nikotino ir alkoholio, atsigauna kepenys, sumažėja vidinė įtampa. Mažiau įtampos reiškia mažiau skausmo
-Detoksikacija ir organizmo valymas yra naudingas visam kūnui, suteikia mums gerą savijautą, nes tik vienas organas niekada nėra išvalomas ar detoksikuojamas, tai yra naudinga visam organizmui.

Šie produktai padės išvalyti organizmą!

Artišokų gėrimas ir Basico mineralų mišinys yra vieni iš mūsų labiausiai vertinamų produktų.

Taip pat siūlome jūsų namų švarai naudoti Nahrin ekologiškas priemones , kad ne tik jūsų organizmas, kūnas, bet ir namai dvelktų švara, naudojant natūralius, gamtai ir jums draugiškus valiklius ir skalbiklius.