Pagal ลกฤฏ receptฤ naminis rizotas tikrai pasiteisins ir bus nuostabiai kreminis. Tiesiog skanu.
- Paruoลกimo laikas: 5 min
- Gaminimo laikas: 20 min
- 4 asmenims

Ingredientai:
- 300 g rizoto ryลพiลณ
- 1 svogลซnas
- 1 skiltelฤ ฤesnako
- 300 ml baltojo vyno
- 1 l darลพoviลณ sultinio Intenso & Puro
- 150 g tarkuoto parmezano
- 100 g sviesto
- 1 ลกaukลกtelis ypaฤ tyro alyvuogiลณ aliejaus
- 1 ลพiupsnelis kalnลณ druskos su ลพolelฤmis
- 1 ลพiupsnelis pipirลณ miลกinio
Paruoลกimas
- Svogลซnus ir ฤesnakus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su trupuฤiu sviesto ir alyvuogiลณ aliejaus, kol jie tikrai kvepฤs ir taps skaidrลซs. Mลซsลณ patarimas: kad svogลซnai ir ฤesnakai ฤฏgautลณ stiprลณ aromatฤ , lฤtai kaitinkite juos ant vidutinฤs ugnies.
- Suberkite rizoto ryลพius (pvz. Scotti ar kt.), stipriai iลกmaiลกykite ir lengvai pakepinkite. Maลพdaug po 2โ3 minuฤiลณ apipilkite baltuoju vynu ir trupuฤiu karลกto sultinio. Ryลพius tiesiog reikia uลพpilti skysฤiu.
- Reguliariai maiลกykite rizotฤ ant vidutinฤs ugnies (apie 70 laipsniลณ) ir palaipsniui pilkite karลกtฤ sultinฤฏ. Taip ryลพiai geriausiai sugeria skystฤฏ ir gaunamas kreminis rizotas. Po 15โ20 minuฤiลณ rizotas bus kietas.
- Galiausiai ฤฏ rizotฤ ฤฏmaiลกykite likusฤฏ sviestฤ ir tarkuotฤ parmezanฤ . Pagardinkite druska ir pipirais.
Patarimai: rizotฤ pagardykite keptais arba marinuotais grybais, ลกafranu, ลกvieลพiais arba marinuotais pomidorais, ลกparagais ar ลพolelฤmis. Kiti rizoto variantai: ฤฏdฤkite keptลณ porลณ ir ลกoninฤs arba gorgonzolos (pelฤsinio sลซrio).
Alkoholฤฏ galima lengvai pakeisti su ลกiek tiek rลซgลกtelฤs, galite tai padaryti su ลกlakeliu citrinos sulฤiลณ arba ลกvelnaus, lengvo balzamiko acto.
Tikrai skanus sultinys suteikia rizoto subtilลณ prieskonฤฏ โ rekomenduojame mลซsลณ darลพoviลณ sultinฤฏ Intenso & Puro arba jautienos sultinฤฏ.
Svarbi rizoto ryลพiลณ savybฤ yra ta, kad verdami jie iลกskiria ลกiek tiek krakmolo ir tuo paฤiu gali sugerti daug skysฤiลณ neprarasdami kietos ลกerdies. ล tai kodฤl nereikฤtลณ plauti rizoto ryลพiลณ. Nuplaunant bลซtลณ paลกalinta dalis krakmolo, suteikianฤio rizoto kremiลกkumo.
Beje:
Nahrin sultiniai gaminami ล veicarijoje. Jie stipraus skonio, labai ekonomiลกki, juose nฤra palmiลณ aliejaus. Uลพsisakykite Nahrin internetinฤje parduotuvฤje.