NUOLAIDA!

Dovana vyrams, Omega-3, Q10 ir magnis

3 maisto papildų rinkinys. Tobula dovana vyrams! Omega 3 yra stiprios sveikatos ir širdies pagrindas, Q10 aprūpina ląsteles energija ir palaiko širdies darbą, o magnis – raumenų ir nervų sistemos darbą.

Omega 3 su selenu gerina širdies ir kraujagyslių veiklą, padeda sumažinti cholesterolio kiekį ir stiprina imuninę sistemą. Omega 3 suteikia gyvybingumo ir stimuliuoja imuninę sistemą. Nahrin omega-3 maisto papildo paros dozėje yra daug- 470mg vertingų EPA/DHA riebalų rūgščių!

Magnio kompleksas – tai maisto papildas su 3 skirtingomis magnio ir jūros dumblių formomis, kurios gerina koncentraciją, miegą, palaiko nervų sistemą ir mažina raumenų mėšlungį.

Q10 palaiko širdies darbą, aprūpina ląsteles energija ir saugo nuo priešlaikinio senėjimo.

Rinkinys 15% pigesnis nei perkant maisto papildus atskirai už įprastą kainą.

Nahrin naudoja natūralias, švarias ir gamtai artimas žaliavas. Aplinkosaugos labui atsisakėme puošnių pakuočių.

Original price was: 85.00€.Current price is: 72.25€.

Nemokamas pristatymas perkant nuo 50€

Registruokitės ir gaukite 5% nuo apsipirkimo sumos dovanų!

Turime

Produkto kodas: 2012 Kategorijos: , , , Žymos: , , , ,

OMEGA-3 žuvų taukų kapsulės su selenu, širdžiai ir imunitetui 

KAM NAUDINGA?

  • Paprastai visiems vyresniems nei 25 metų žmonėms kaip profilaktinė priemonė, taip pat tinka kaip optimalus maisto papildas vaikams
  • Ypač žmonės, kurių mitybos plane yra per mažai omega-3 riebalų rūgščių, pavyzdžiui, mažai riebios žuvies
  • Žmonės, turintys genetinį polinkį (širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimai)
  • Žmonės, kurie jau turi širdies ir kraujagyslių problemų
  • Žmonėms, turintiems problemų su sąnariais

 

Mūsų žuvų taukai yra išbandyti nepriklausomose laboratorijose ir yra itin gryni. Be to, mūsų žuvų taukai dedami į specialias kapsules, kurios apsaugo aliejų nuo saulės spindulių ir apkartimo. Įprasti, skysti žuvų taukai turi daug didesnę apkartimo ir aliejaus kokybės pablogėjimo riziką.

Be to, selenas padeda pašalinti iš organizmo gyvsidabrį ir kadmį, todėl mūsų Omega-3 maisto papildas yra dar efektyvesnis ir saugesnis.

Toliau pateikiamas nepriklausomas laboratorinis mūsų naudojamų žuvų taukų likučių kiekio tyrimas.

PAVADINIMASMATAVIMO VIENETASKIEKIS
Dioksinai ir furanaing/kg WHOTEQmax 1,0
Į dioksinus panašūs PCB ng/kg WHOTEQmax 0,5
Dioksinų, furanų ir dioksinų tipo PCB sumang/kg WHOTEQmax 1,5
PCB (209 analogai)μg/kgmax 0,005
Benzo(a)pirenasμg/kgmax 1,0
PAH4 kiekisμg/kgmax 2,0
Arsenas (As)mg/kgmax 0,1
Kadmis (Cd)mg/kgmax 0,002
Švinas (Pb)mg/kgmax 0,003
Gyvsidabris (Hg)mg/kgmax 0,002
Pesticidaimg/kgmax 0,01

Omega-3 ir omega-6 riebalų rūgštys yra nepakeičiamos riebalų rūgštys. Žmogaus organizmas pats nepajėgus pasigaminti šių nepakeičiamų riebalų rūgščių, todėl jomis būtina aprūpinti maistą. Daugumai žmonių tai reiškia omega-3 riebalų rūgščių trūkumą.

Svarbiausios omega-3 grupei priklausančios riebalų rūgštys:

  • alfa-lipoinė rūgštis arba ω3α (ALA, alpha-linolenic acid)
  • eikozapentaeno rūgštis (EPA, eicosapentaenoic acid)
  • dokozaheksaeno rūgštis (DHA, docosahexaenoic acid)

Todėl svarbu vartoti ne tik omega-6, bet ir omega-3 riebalų rūgštis. Santykis turėtų būti 5:1, o ne 10:1 ar net 25:1, kuris šiandien įprastas daugeliui žmonių, o tai nėra naudinga organizmui. Manoma, kad didesnis omega-3 riebalų rūgščių suvartojimas ir geresnis omega-6 ir omega-3 riebalų rūgščių santykis nėštumo metu yra susijęs su mažesne vaikų nutukimo rizika.

Nesubalansuotas omega-6 ir omega-3 riebalų rūgščių vartojimas gali sukelti odos pokyčius, augimo sutrikimus ir imuninės sistemos nusilpimą!

Mokslininkai sutaria, kad pramoninės Vakarų pasaulio šalys vartoja per mažai omega-3 riebalų rūgščių, o tai gali sukelti daugybę ligų. Rekomenduojama omega-3 riebalų rūgščių paros norma yra 0,6‒1g! Tačiau žmonės suvartoja tik 15% šio kiekio!

Kodėl eskimams, japonams, Viduržemio jūros regione ir Skandinavijos pakrantėse gyvenantiems žmonėms nepasireiškė tam tikros širdies ir kraujagyslių ligos, kol jų mityba nesupanašėjo su pramoninio Vakarų pasaulio šalių žmonių mityba? Nes anksčiau jie gausiai valgė žuvų, kuriose yra daug vertingų omega-3 riebalų rūgščių.

Omega-3 riebalų rūgštys apsaugo organizmą nuo rizikos, susijusios su per dideliu riebalų suvartojimu. Riebiose žuvyse iš šaltų vandens telkinių yra daug EPA ir DHA. Tokios žuvys yra lašiša, otas, silkė, skumbrė, ančiuviai ir sardinės.

Šiose žuvų rūšyse yra maždaug septynis kartus daugiau omega-3 riebalų rūgščių nei omega-6 riebalų rūgščių. Kitose riebiose žuvyse, pavyzdžiui, tune, yra gana daug omega-3 riebalų rūgščių, tačiau jose taip pat gali būti daug sunkiųjų metalų ir kenksmingų medžiagų. Todėl svarbu omega-3 papildus įsigyti iš patikimų gamintojų, kurie gamybos proceso metu pašalino sunkiuosius metalus!

Nahrin žuvų taukų kapsulėse yra vertingiausių žuvų (daugiausia tuno, po to lašišos, skumbrės ir silkės) aliejų derinys. Šiame mišinyje ypač daug omega-3 riebalų rūgščių EPA ir DHA (pirmiausia priskiriamų tunui), todėl jis idealiai tinka daugelio širdies ligų profilaktikai. umažina cholesterolio kiekį kraujyje ir žymiai pagerina kraujotakos savybes. Žuvų taukai su omega-3 riebalų rūgštimis stiprina imuninę sistemą ir gerina gyvybingumą. Be to, jie reguliuoja riebalų apykaitą ir mažina arterinį kraujospūdį. Omega-3 riebalų rūgštys gerina galvos ir nugaros smegenų, akių ir širdies veiklą bei apsaugo nuo širdies smūgio ir insulto. Be to, omega-3 riebalų rūgštys nesukelia alergijos.

Žuvų taukuose yra nepakeičiamųjų omega-3 riebalų rūgščių EPA ir DHA, kurios, suvartojant ne mažiau kaip 250 mg per parą, užtikrina normalią širdies veiklą.

  • Tai oficialiai patvirtino EFSA (Europos Maisto Saugos Tarnyba)!

Nahrin omega-3 riebalų rūgščių kapsulių paros normoje iš viso yra 470 mg riebalų rūgščių EPA / DHA.

Dėmesio! Kalbant apie omega-3 žuvų taukus, labai svarbu, kad juose nebūtų sunkiųjų metalų ir jie būtų iš patikimo šaltinio, nes priešingu atveju aliejaus vartojimas gali padaryti daugiau žalos nei naudos. Nahrin Omega 3 maisto papildą gamina Šveicarijoje, Nahrin AG, pagal griežtą kokybės kontrolę.

Selenas yra mineralas ir antioksidantas, apsaugantis organizmo ląsteles nuo laisvųjų radikalų.

Selenas taip pat organizuoja imuninės sistemos darbą, o jo kiekis organizme priklauso nuo to, ar nesergate virusinėmis ligomis ar kaip stipriai jomis sergate. Pagrindinė seleno funkcija organizme yra dalyvavimas antioksidacinėse sistemose ir skydliaukės hormonų apykaitoje. Selenas taip pat padeda pašalinti iš organizmo sunkiuosius metalus, tokius kaip švinas, gyvsidabris ir platina. Taip pat buvo įrodyta, kad žmonės, kurių kraujyje yra daug seleno, serga 60% mažiau širdies ligų nei tie, kurių kraujyje seleno yra mažai.

Kadangi Lietuvos dirvožemyje seleno yra labai mažai, daugumai iš mūsų jo trūksta. Lietuva ne vienintelė šalis, kuriai būdinga seleno stoka. Europoje seleno suvartojama vidutiniškai 40–50 mikrogramų per dieną. Tačiau manoma, kad reikia 80–120 mikrogramų. Seleno trūkumo simptomai gali būti dažnos infekcijos, pleiskanos, sumažėjęs regėjimas, raumenų skausmas ir silpnumas ir net apetito praradimas. Seleno trūkumą didina rūkymas, alkoholis, nesaikingas rafinuoto maisto, gazuotų gėrimų, konditerijos gaminių vartojimas.

Geri seleno šaltiniai – alaus mielės, jūros gėrybės, liesa mėsa, pieno produktai ir, žinoma, visų mėgstami: svogūnai ir česnakai. Be to, seleno gaunama iš brazilinių riešutų, saulėgrąžų, graikinių riešutų ir kito augalinio maisto, užaugusio seleno turtingoje dirvoje.

SUDĖTIS

Žuvų taukai 66% (Ramusis vandenynas, Indijos vandenynas, Šiaurės Atlantas, Juodoji jūra), kapsulės medžiaga (želatina, drėgmę išlaikanti medžiaga: glicerinas, vanduo, dažiklis: geležies oksidai ir hidroksidai), tirštiklis: silicio dioksidas, Dunaliella dumblių ekstraktas (Dunaliella Salina) su natūraliais karotinoidais (natūralus beta karotenas 2mg, kas atitinka vitamino A kiekį 333 mikrogramai (42%)*) , selenas 55μg, natrio selenitas.

 

VEIKLIOSIOS MEDŽIAGOS

ŽUVŲ ALIEJUS (TUNO, LAŠIŠOS, SKUMBRĖS, SILKĖS)

  • gausu omega-3 riebalų rūgščių, EPA ir DHR
  • apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių problemų
  • omega 3 riebalų rūgštys palaiko sveiką širdį
  • pagerina kraujotakos savybes
  • stimuliuoja kraujotaką
  • sumažina trombocitų agregaciją
  • sočiųjų riebalų rūgščių pakeitimas polinesočiosiomis riebalų rūgštimis maiste yra naudingas bendram cholesterolio ir MTL cholesterolio kiekiui kraujyje
  • Omega 3 ir 6 palaiko pažinimo / smegenų funkciją
  • Omega-3 EPA ir DHR padeda palaikyti sveikus sąnarius
  • nėštumo metu organizmui reikia daugiau omega-3 riebalų rūgščių
  • omega-3 riebalų rūgštys yra svarbios augimui ir vystymuisi
  • omega-3 riebalų rūgštys yra svarbi dietos/mitybos dalis
  • natūralios omega-3 riebalų rūgštys padeda valdyti priešuždegiminį atsaką
  • omega-3 EPA ir DHR palaiko normalią emocinę savijautą
  • omega-3 riebalų rūgštys saugo odą nuo UV spindulių pažeidimų ir saugo odą sveiką
  • omega-3 riebalų rūgštys reikalingos kaip statybinė medžiaga ląstelėms
  • omega-3 riebalų rūgštys veikia regėjimą
  • omega-3 riebalų rūgštys turi įtakos odos būklei
  • omega-3 riebalų rūgštys veikia kraujospūdį ir reguliuoja nervų sistemos veiklą
  • žuvų taukai / omega-3 aliejai iš žuvies / EPA ir DHR gali padėti kontroliuoti / reguliuoti kraujo lipidų (cholesterolio) profilį
  • mityba, kurioje gausu ilgos grandinės omega-3 riebalų rūgščių, palaiko arterijų sveikatą

DUNALIELLA MIKRODUMBLIAI (DUNALIENNA ALGAE)

  • turtingi karotenoidais mikrodumbliai
  • gamina didelius beta karotino kiekius savigynai
  • efektyviai saugo nuo laisvųjų radikalų
  • natūralus beta karotenas absorbuojamas į kraują per virškinimo traktą, po kurio yra laikomas tarp odos ir riebalinio audinio
  • stiprina imuninę sistemą
  • pakankamas karotenoidų kiekis gali sumažinti ląstelių, ląstelių branduolių ir ląstelių membranų pažeidimus


NATRIO SELENITAS

  • sulaiko laisvuosius radikalus
  • apsaugo nuo senėjimą stabdančių procesų
  • apsaugo ląsteles nuo paveldimų dalelių sunaikinimo
  • sustiprina vitaminų A, C, E poveikį
  • apsaugo MTL cholesterolį nuo oksidacijos ir nusėdimo kraujagyslėse
  • saugo širdį, ypač kartu su vitaminais A, C ir E
  • priešuždegiminis
  • kovoja su sunkiaisiais metalais, tokiais kaip gyvsidabris ir kadmis
  • selenas prisideda prie normalios spermatogenezės – naudingas vyrams!
  • selenas yra naudingas prostatos sveikatai
  • selenas padeda palaikyti normalius plaukus
  • selenas padeda išlaikyti normalius nagus
  • selenas padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą
  • selenas padeda palaikyti normalią skydliaukės veiklą
  • selenas padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso
  • selenas palaiko geresnę smegenų veiklą
  • selenas būtinas normaliai širdies ir kraujagyslių veiklai
  • selenas svarbus aktyvaus skydliaukės hormono gamybai [ir (arba)] sveikai skydliaukės veiklai

 

VARTOJIMAS

Gerti po 2 kapsules per parą užgeriant didele stikline vandens, geriausia prieš valgį (ryte ir vakare). Produktą galima naudoti kaip kursą (2-3 kursai per metus), taip pat žuvų taukų kapsules galima vartoti nuolat.

VEIKLIŲJŲ MEDŽIAGŲ KIEKIS2 KAPSULĖSE
Polinesočiosios omega-3 riebalų rūgštys 700 mg
-iš jų DHA riebalų rūgštys190 mg
-iš jų EPA riebalų rūgštys 280 mg
Bendras DHA / EPA riebalų rūgščių kiekis 470 mg
Natūralaus beta karoteno2 mg
-atitinkančio vitamino A 333 μg, 42%*
Seleno 55 μg

* RMV% – referencinė maistinė vertė (rekomenduojama paros norma suaugusiems)

Kiekis: 100vnt.

Gamintojas: Nahrin AG, Šveicarija. Importuotojas: Swiss Nahrin Estonia OÜ.

Atskirai šį maisto papildą įsigyti galite čia.

Nenaudokite kaip įvairios mitybos pakaitalo. Laikyti sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje. Neviršykite rekomenduojamos paros normos. Svarbu  įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.


Q10 ir raudonojo vyno kapsulės energijai

Kofermentas Q10 yra į vitaminą panaši medžiaga, kurią organizmas gali pasigaminti pats.

  • atsakingas už organizmo energijos gamybą
  • turi įtakos žmogaus organizmo biocheminėms reakcijoms ir jas pagreitina
  • nuolat aprūpina organizmą energija
  • su stipriu antioksidaciniu poveikiu
  • apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų
  • stabilizuoja ląstelių sieneles, kad kenksmingos medžiagos nepatektų pro ląstelių sieneles
  • žmogaus kūnas gali puikiai funkcionuoti tik tada, kai jame sukaupta pakankamai energijos.

Kad kasdien reikiamą kofermento Q10 kiekį gautume tik iš įprasto maisto, turėtume suvalgyti, pavyzdžiui, 1,7 kg vištienos arba 4,5 kg brokolių! Maiste kofermento Q10 galime rasti daugiausia žuvyje ir mėsoje bei tam tikrose daržovėse.

Kaip hidroelektrinė per turbinas upės vandenį paverčia elektra, taip iš maisto gaunama energija paverčiama kūno energija kiekvienoje kūno ląstelėje. Q10 čia atlieka turbinos vaidmenį.

Daugelis atliktų tyrimų patvirtino, kad Q-10 koncentracija organizme su metais mažėja – kai kuriuose organuose sulaukus vos 20 metų amžiaus, o vėliau koncentracija mažėja dar greičiau, todėl mokslininkai pradėjo išskirti šią medžiagą (iš tabako lapų) ir naudoti kaip maisto papildą.

KAM NAUDINGA?

  • Paprastai vyresni nei 40 metų žmonės
  • Žmonės, kenčiantys nuo psichologinio streso (dėl profesinių ar šeiminių priežasčių)
  • Žmonės, kurie daug sportuoja ar dirba sunkų fizinį darbą – jau jaunystėje (nes jiems reikia daug daugiau energijos)
  • Rūkaliai (jiems tikrai reikia daug antioksidantų)
  • Žmonės, turintys širdies problemų
  • Žmonės, kenčiantys nuo didelio cholesterolio kiekio
  • Žmonės, turintys paveldimų širdies ir kraujagyslių problemų

 

Kofermentas Q10, arba jaunystės eliksyras, yra visų gyvybinių procesų katalizatorius. Kartu su vitaminais kofermentas Q10 suteikia reikiamos energijos regeneracijai ir pagreitina kolageno reprodukciją bei lėtina odos senėjimo procesus.

Kofermentas Q10 yra svarbus fermentas širdyje, kepenyse, inkstuose ir kt. užtikrinti pakankamą energijos lygį gyvybiškai svarbiuose organuose ir pašalinti laisvuosius deguonies radikalus.

Organizme sintezuojamo kofermento Q10 lygis maksimumą pasiekia iki 21 metų, o vėliau pradeda mažėti, sukeldamas nuovargio ir energijos trūkumo jausmą.

Kofermentas Q10 padeda natūraliu būdu atstatyti organizmo energijos atsargas esant nuovargiui ir po ligų.

Kadangi vienas iš pagrindinių kofermento Q10 tikslų yra apsaugoti širdį, gamindami produktą Nahrin taip pat įtraukė vynuogėse ir raudonajame vyne esančius ingredientus, kurie turi:

  • Stiprinamąjį poveikį venoms ir arterijoms
  • Neleidžia susidaryti jose arterioskleroziniams trombams
  • Dėl savo sudėties tai unikalus ir labai efektyvus produktas
  • Be to, vitaminai apsaugo organizmą nuo oksidacijos proceso

 

VEIKLIEJI INGREDIENTAI

KOFERMENTAS Q-10

  • Pagreitina biochemines reakcijas organizme
  • Būtinas ląstelių metabolizmo funkcionavimui (užtikrina ląstelių membranų pralaidumą reikalingoms medžiagoms), kofermentas Q10 yra kaupiamas ląstelių membranose
  • Papildomai dozuojamas Q10 neslopina šio kofermento susidarymo pačiame organizme, bet padeda mums gauti reikiamą dienos kiekį
  • Kofermentas Q10 gali padidinti fizinę ištvermę
  • Kofermentas Q10 gali pagerinti sportinius rezultatus tiems, kurių našumas yra sumažėjęs, bet neturi organinės žalos
  • Kofermentas Q10 gali padėti palaikyti sveiką smegenų veiklą
  • Q10 prisideda prie energijos susidarymo ląstelėse
  • Q10 gali padėti palaikyti normalų kraujospūdį
  • Q10 vaidina svarbų vaidmenį gaminant ATP (energijos kaupiklį ir transporterį, dalyvaujantį visų ląstelių ir organizmų metabolizme), siekiant palaikyti sveiką būklę
  • Palaiko normalų kraujospūdį
  • Esant padidėjusiam kūno energijos poreikiui arba siekiant padidinti protinį ar fizinį pajėgumą arba palaikyti energijos tiekimą pervargusiems raumenims, pvz. griaučių raumenims, širdies raumenims
  • Natūraliai organizme esantis lipiduose tirpus antioksidantas – padeda apsisaugoti nuo lipidų oksidacijos
  • Padeda apsisaugoti nuo laisvųjų radikalų, kurie pirmiausia yra atsakingi už ląstelių senėjimą
  • Kofermentas Q10 būtinas energijos apykaitai ir maisto pavertimui fiziologine energija
  • Stimuliuoja protinę veiklą ir gerina intelektualinių pastangų gebėjimą
  • Padidina tarpląstelinius energijos mechanizmus
  • Padeda atsigavimo laikotarpiu
  • Suteikia energijos ilgų fizinių ir intelektualinių pastangų, ūmaus ar lėtinio nuovargio laikotarpiais
  • Apsaugo nuo nuovargio ir palaiko kūno pastangas streso laikotarpiais
  • Pagerina širdies ligomis sergančių žmonių gyvenimo kokybę
  • Padidina atsparumą krūviui ir sumažina širdies įtampos dažnį bei intensyvumą
  • Kofermentas Q10 palaiko širdies sveikatą
  • Q10 gali padėti palaikyti sveiką cholesterolio kiekį

 

VYNUOGIŲ ODELIŲ EKSTRAKTAS / RAUDONOJO VYNO MILTELIAI / VYNMEDŽIŲ LAPAI

  • Didelis polifenolių kiekis
  • Didelis flavonoidų kiekis
  • Išplečia kraujagysles
  • Didelis antocianino kiekis
  • Priešuždegiminis
  • Pagerina jungiamojo audinio elastingumą ir stiprina jį
  • Stiprina venas
  • Saugo odą nuo priešlaikinio senėjimo
  • Raudonajame vyne esantys polifenoliai padeda palaikyti kraujagyslių funkciją, o tai prisideda prie sveikos širdies ir kraujagyslių sistemos
  • Raudonajame vyne esantys polifenoliai padeda apsisaugoti nuo ląstelių oksidacijos, kurią sukelia laisvieji radikalai
  • Raudonajame vyne esantys polifenoliai prisideda prie gero MTL cholesterolio kiekio
  • Padeda sumažinti celiulitą ir palaiko lieknėjimą
  • Raudonieji vynmedžių lapai padeda užtikrinti gerą kraujotaką kojose ir gali sumažinti kojų nuovargio ir apsunkinimo jausmą
  • Raudonųjų vynmedžių lapai tradiciškai naudojami siekiant palaikyti odos kapiliarų funkciją ir padėti palaikyti sveiką kojų venų funkciją bei sumažinti sunkių kojų sindromą


VITAMINAS E

Veikia kaip antioksidantas:

  • apsaugo visas riebalines ląsteles ir chemines medžiagas nuo laisvųjų radikalų
  • apsaugo nesočiąsias riebalų rūgštis biomembranose, esančiose ląstelių viduje ir aplink ją
  • apsaugo plaučius ir kraujo ląsteles nuo deguonies radikalų
  • apsaugo riebalinį sluoksnį, supantį nervus ir smegenų ląsteles
  • apsaugo imuninių ląstelių membranas

Kaip svarbi medžiaga metabolizme:

  • stimuliuoja kraujotaką kraujagyslėse
  • gerina organizmo atsparumą, skatindamas virulentinių medžiagų susidarymą imuninės sistemos ląstelėse ir užtikrina greitą imuninių ląstelių dauginimąsi
  • aktyvina baltymų apykaitą, ląstelių formavimąsi ir paveldimų medžiagų gamybą

 

SUDĖTIS

hidroksipropilmetilceliuliozė (kapsulės apvalkalo glazūravimo medžiaga), vynuogių žievelės ekstraktas (Vitis vinifera L., vaisiai), kofermentas Q10 (ubidekarenonas), raudonojo vyno milteliai (gliukozės sirupas, raudonojo vyno milteliai (su sulfitais), vynuogių lapų milteliai (Vitis vinifera, lapai), kukurūzų krakmolas, vynuogių sėklų ekstraktas (Vitis vinifera, sėklos), vitaminas E (D-alfa-tokoferilo acetatas).

VEIKLIŲJŲ MEDŽIAGŲ KIEKIS2 KAPSULĖSE
Vitaminas E6 mg α-TE 50%*
Vynuogių odelių ekstraktas145mg
Vynmedžio lapų milteliai40mg
Vynuogių sėklų ekstraktas20mg
Kofermentas Q-1070mg

* RMV% – referencinė maistinė vertė (rekomenduojama paros norma suaugusiems)

VARTOJIMAS

2 kapsules ryte prieš valgį.

Kiekis: 100 kapsulių

Gamintojas: Nahrin AG, Šveicarija. Importuotojas: Swiss Nahrin Estonia OÜ, Estija.

Šį maisto papildą atskirai įsigyti galite čia.

Nenaudokite kaip įvairios mitybos pakaitalo. Laikyti sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje. Neviršykite rekomenduojamos paros normos. Svarbu  įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.


Magnio kompleksas, lengvai absorbuojamas

Magnis – mineralas, atliekantis įvairias funkcijas organizme ir be galo svarbus sveikatai. Tai gyvybiškai svarbus mineralas, kurio organizmas negali pasigaminti pats. Todėl magnį turime vartoti reguliariai. Magnis dalyvauja daugiau nei 300 fermentinių reakcijų žmogaus organizme. Jis atlieka svarbų vaidmenį susitraukiant raumenims, ryšiui tarp nervinių ląstelių ir tarp nervų ir raumenų ląstelių bei širdies veiklai. Šis mineralas taip pat dalyvauja formuojantis kaulams ir dantims. Be to, jis labai svarbus riebalų ir angliavandenių apykaitai – magnis atlieka daug įvairių užduočių.

Kaip dažnai pasireiškia magnio trūkumas? Ar išvis verta vartoti magnį kaip maisto papildą?

Daugelyje maisto produktų yra magnio. Taigi, sveikas žmogus reikalingą magnio paros normą gali gauti iš maisto subalansuota mityba. Tačiau galvodami apie kitus žmones ir save, pastebime dvi problemas. Pirma, daugelis žmonių nėra sveiki, antra, labai mažai žmonių valgo subalansuotą mitybą.

Taip pat aišku, kad magnio papildų vartojimas gali būti labai naudingas. Įvairūs nacionaliniai vartojimo tyrimai (Šveicarijoje, Vokietijoje) rodo, kad > 85% Vokietijos gyventojų nevartoja rekomenduojamo daržovių ir ankštinių daržovių kiekio, o riešutų ir sėklų taip pat trūksta  racione. Tačiau būtent šiuose maisto produktuose yra ypač didelis magnio kiekis, būtinas organizmo magnio poreikiams patenkinti.

Šios dvi problemos rodo, kad eilinis žmogus negauna pakankamai magnio su maistu, todėl jiems gali būti naudingas magnio maisto papildas.

Nahrin šiam tikslui sukūrė produktą Magnesium Complex. Šį kompleksą ypatingu daro tai, kad jį sudaro keturi skirtingi magnio šaltiniai. To tikslas – užtikrinti, kad mūsų klientai gautų labai gerai toleruojamą ir veiksmingą produktą, aprūpinantį organizmui pakankamai magnio atsargų. Žemiau esančiame tekste rasite išsamią informaciją apie mūsų gaminį ir mineralinį magnį.

SVARBUS MIKRONUMTRIENTAS MAGNIS

Magnis yra aštuntas pagal gausumą elementas žemės plutoje (2,5%). Jau senovėje žmonės žinojo apie gydomąjį magnezijos albaro poveikį, randamą Magnezijos regione Graikijoje. W. Denisas 1920 metais pažymėjo, kad magnis yra gyvybiškai svarbus žmonėms (Elmadfa I. & Leitzmann C, 2019).

Magnis būna organinių ir neorganinių druskų pavidalu. Be kita ko, jis randamas žemės plutos uolienose ir jūros vandenyje kaip neorganinis magnio oksidas, o maiste jis yra organinės formos, pavyzdžiui, magnio citratas arba magnio bisglicinatas.

Paskirstymas

Apie 95% organizmo magnio atsargų yra organizmo ląstelėse. Iš jų 50-70% yra surištoje formoje žmogaus kauluose. Taigi, skeletas yra didžiausias organizmo magnio sandėlys. Apie 28 % ląstelėse esančio magnio yra raumenyse, o likusios šio mineralo atsargos yra minkštuosiuose audiniuose (Biesalski HK. et al., 2015 | Martini LA. & Mayer J, 1999). Tik 5% organizmo magnio yra tarpląsteliniame skystyje ir mažiau nei 1% kraujo serume ir audinių skystyje. Magnio kiekis kraujo serume ir plazmoje yra atitinkamai apie 0,8–1,1 mmol/l (Biesalski HK. et al., 2015).

Absorbcija

Magnis absorbuojamas per plonąją žarną. Normaliomis sąlygomis absorbuojama apie 35-55 % suvartoto magnio, kuris gali padidėti iki 75 % arba sumažėti iki 2 %, priklausomai nuo gauto kiekio (Schaafsma G., 1997). Absorbcija per virškinamąjį traktą vyksta tiek tarpląstelinėje erdvėje pasyvios difuzijos būdu, tiek tarpląsteliniu būdu, praeinant per ląstelės membraną, naudojant transportavimo galimybes (Benech H., Grognet JM., 1995).

Magnio perteklius pirmiausia pašalinamas per inkstus. Reguliavimas vyksta inkstų kanalėliuose. Parathormonas ir vitaminas D tiesiogiai ir netiesiogiai veikia magnio kiekį kraujyje, tačiau atitinkami reguliavimo mechanizmai dar nėra tiksliai žinomi (DA-CH kontrolinės reikšmės).

Mineralo biologinis pasisavinimas priklauso nuo kelių skirtingų veiksnių:

  • Vartojamo magnio kiekis arba dozė
  • Naudojamų magnio junginių tipas ir tirpumas – magnio citratas, chloridas, laktatas ir aspartatas yra labiau biologiškai pasisavinami nei magnio sulfatas, kuris absorbuojamas tik šiek tiek
  • Skrandžio rūgšties pakankamumas
  • Žarnyno motorika
  • Išlikimo organizme laikas
  • Sąveika su kitais elementais
  • Atsargų kiekis organizme
  • Svarbūs rodikliai – žmogaus amžius, fizinis aktyvumas ir skysčių suvartojimas

Magnio trūkumas

  • Magnio trūkumas gali atsirasti, kai magnio skiriama nepakankamai arba kai magnis nėra tinkamai pasisavinamas organizme, arba kai organizmas negali panaudoti jo atsargų. Magnio atsargų trūkumas organizme pasireiškia įvairiais simptomais, tačiau magnio trūkumas taip pat gali likti nepastebimas ilgą laiką. Tarp magnio trūkumo simptomų yra išsekimas, įtampiniai galvos skausmai, raumenų mėšlungis, drebulys, migrena, silpnumo jausmas, vokų drebulys, kūno temperatūros kritimas ir kt.

Be nepakankamo magnio suvartojimo ir įsisavinimo, trūkumą gali sukelti ir kiti veiksniai:

  • Vaistai:

o Rūgščių blokatorius

o Diuretikai

o Kortizonas

o Vidurius laisvinantys vaistai

o Insulinas

  • Acidozė: organizmas subalansuoja rūgščių perteklių su šarminiais mineralais, tokiais kaip magnis, kalcis ir kt.
  • Gaminimas: vanduo, naudojamas daržovėms virti, dažnai išmetamas, tačiau tokiu būdu prarandamas svarbus magnis.
  • Labai perdirbtuose maisto produktuose yra mažiau magnio nei žaliuose. Pavyzdžiui, perdirbant kukurūzus į kukurūzų krakmolą, prarandama 97 % kukurūzuose esančio magnio kiekio.
  • Stresas, nuolatinis krūvis
  • Lėtinės ligos, pvz. diabetas: magnio (Mg) vartojimas kartu su įprastiniu diabeto gydymo būdu gali padėti išvengti diabeto komplikacijų arba jas atidėti (Shahbah D. ir kt., 2017).
  • Alkoholis, kava
  • Fitino rūgštis – neturi slopinamojo poveikio magnio biglicinatui

Maistas

Su maistu gaunamas magnis atlieka itin svarbų vaidmenį aprūpinant organizmą magniu. Gyvūniniame maiste magnio paprastai yra mažiau nei augaliniame maiste. Maisto produktai, kuriuose gausu magnio, yra žalumynai, tokie kaip špinatai, riešutai ir sėklos, pavyzdžiui, migdolai, anakardžiai, saulėgrąžų ir moliūgų sėklos, sveiki grūdai, tokie kaip avižos ir rudieji ryžiai, ankštiniai augalai, pvz. pupelės ir lęšiai, avokadai, bananai ir tamsus šokoladas (su mažiausiai 70% kakavos).

Magnio naudojimo sritys (EFSA)

  • Užtikrinti sveiką psichiką ir tinkamai funkcionuojančią nervų sistemą
  • Magnis padeda palaikyti normalią raumenų, pavyzdžiui, širdies raumens, veiklą, palaiko raumenų nervų ląstelių membranas ir taip užtikrina reguliarų raumenų susitraukimą
  • Norint sumažinti išsekimą ir nuovargį
  • Siekiant užtikrinti tinkamą baltymų sintezę
  • Norint apsaugoti dantis ir kaulus
  • Norint palaikyti tinkamą energijos apykaitą
  • Siekiant užtikrinti elektrolitų pusiausvyrą
  • Magnio panaudojimo sritis yra labai plati, o žemiau esančiame tekste pateikiame daugiau įdomios informacijos.

Diagnozė

Gydytojai vis dar dažnai naudoja magnio kiekį kraujo serume, kad nustatytų magnio trūkumą. Tačiau ši reikšmė nesuteikia prasmingos informacijos apie magnio kiekį organizme, nes kraujo serume cirkuliuoja tik 0,3-1 % organizmo magnio. Likę 99% yra kaulų ir organų ląstelėse. Kiek tiksliau magnio kiekį organizme galima įvertinti analizuojant visą kraują, nes ši analizė apima ir ląstelinius kraujo komponentus. Išvadas galima daryti ir remiantis magnio, išskiriamo per 24 valandas per šlapimo tūrį, kiekiu. Tačiau visi minėti parametrai turi vieną didelį trūkumą: nepriklausomai nuo to, ar tiriamas serumas, visas kraujas ar šlapimas, magnio trūkumo negalima atmesti net ir tada, kai reikšmė yra normos ribose! Kadangi magnio kiekis organizme nėra matuojamas teisingai, dažnai susidaro įspūdis, kad magnio trūkumas yra retas.

Kadangi šiuo metu nėra prasmingos informacijos suteikiančio parametro, kurį būtų galima išmatuoti laboratorijoje, todėl nustatant magnio trūkumą būtina įvertinti visus klinikinius simptomus ir rizikos veiksnius!

Rekomenduojama magnio paros norma sveikam žmogui (amžius)

                                        mg per dieną
Vaikai

7–10 m.
10–13 m.
13–15 m.

170
230
310
170
250
310
Paaugliai 400 350
Suaugusieji
19–25 m.
Virš 25 m.
400
350
310
300
Nėščia moteris 310
Žindanti moteris 390

Optimalios dozės keitimas

Tinkamas magnio preparatas ir dozė priklauso nuo daugelio asmeninių veiksnių ir gali labai skirtis kiekvienam asmeniui. Norint apytiksliai įvertinti konkrečių žmonių poreikius, verta pagalvoti apie šiuos dalykus:

  • Kiek magnio suvartojate su maistu (atsižvelgiant į veiksnius, trukdančius ir skatinančius pasisavinimą)?
  • Koks jūsų magnio trūkumas? Ar jaučiate lengvus ar sunkius trūkumo simptomus, tokius kaip kartais traukuliai, pečių ir kaklo įtampa ir nuovargis arba sunkūs traukuliai, migrena ir parestezijos?
  • Ar magnio poreikis yra didesnis dėl kokių nors kitų priežasčių (virškinimo trakto sutrikimai, stresas, nėštumas, vaistai, ligos, intensyvus sportas, rūkymas, gausus alkoholio vartojimas, narkotikų vartojimas)?
  • Kaip gerai jūsų organizmas pasisavina magnį iš maisto ar papildų (lėtinės žarnyno ligos, vaistai)?

Rekomenduojamas dozavimas:

Norint gauti reikiamą magnio paros dozę optimaliai pasisavinant, vartojant magnio preparatą, vienoje dozėje turi būti ne daugiau kaip 100 mg gryno magnio, o vartojimo laikas turi būti paskirstytas visai dienai. Tokiu būdu galima optimizuoti absorbciją ir pasisavinti iki 70 % suvartoto magnio. Kelių skirtingų magnio formų derinys puikiai tinka įsisavinimui su indikatoriumi, nes jie tirpsta skirtingai. Tokiu būdu organizmas gali pasisavinti kuo didesnį magnio kiekį ir užtikrinamas optimalus organizmo aprūpinimas magniu (Gröber U. et al., 2015).

Esant didesniam magnio poreikiui arba specifiniams odos ir raumenų magnio poreikiams, rekomenduojama kartu patepti odą magnio aliejumi.

Teigiamas magnio poveikis dažnai pasireiškia jau po kelių dienų nuo magnio papildų vartojimo pradžios (mėšlungio ir raumenų įtampos mažinimas). Akivaizdus sveikatos pagerėjimas gali būti pastebimas vėliausiai po trijų ar keturių mėnesių.

MAGNIO KOMPLEKSAS

  • Puiki formulė, kurią sudaro keturi skirtingi magnio šaltiniai, užtikrinantys optimalų įsisavinimą
  • Su aukštos kokybės jūros salotų (Ulva lactuca) ekstraktu, turinčiu natūralaus magnio
  • Palaiko nervų ir raumenų funkciją bei stiprina kaulus ir dantis

INGREDIENTAI

Pagrindiniai ingredientai:

  • Citrinų rūgšties magnio druskos (magnio citratas)
  • Magnio oksidas
  • Magnio bisglicinatas
  • Ulva lactuca ekstraktas 9,1% (surinktas Europoje, perdirbtas Prancūzijoje)

Kiti ingredientai:

  • Kapsulės medžiaga: hidroksipropilmetilceliuliozė
  • Kukurūzų krakmolas

VEIKLIEJI INGREDIENTAI

MAGNO BISGLICINATAS

Magnio bisglicinatas, kartais vadinamas magnio glicinatu arba magnio chelatu, yra organinis magnio junginys, sujungtas su dviem aminorūgšties (glicino) molekulėmis. Aminorūgštis apsaugo jautrią virškinamojo trakto gleivinę nuo magnio sukelto dirginimo, todėl šis junginys laikomas ypač gerai toleruojamu. Magnio bisglicinatas taip pat labai gerai absorbuojamas, nes jis neturi eiti įprastu rezorbcijos keliu dėl jo sąsajos su aminorūgštimi, o patenka į kraują per aminorūgščių transporterį. Todėl dėl įsisavinimo nereikia konkuruoti su kitais mineralais. Magnio bisglicinato taip pat neveikia slopinantys veiksniai, tokie kaip fitino rūgštis. Magnio bisglicinatas taip pat neturi vidurius laisvinančio poveikio, kuris gali sukelti problemų su kitais magnio junginiais.

MAGNIO CITRATAS

Skiriamas magnio (vandenilio) citratas ir trimagnio citratas. Pastarasis pasižymi žymiai didesniu magnio kiekiu (15-16% vietoj 7-8,5%) ir, skirtingai nei magnio (vandenilio) citratas, yra neutralus arba silpnai šarminis – jo pH lygis 7-8. Magnio komplekse naudojamas trimagnio citratas.

Magnio citratai laikomi geriausiais biologiškai pasisavinamais magnio junginiais. Taip yra dėl to, kad jie tirpsta vandenyje. Magnio citratas absorbuojamas labai greitai, todėl ypač tinkamas greitai ir trumpam aprūpinti organizmą magniu. Unikali šio magnio junginio savybė yra ta, kad citratas padeda užkirsti kelią inkstų akmenims ar net ištirpinti (gi, 23).

Ypač naudingos yra lėtesnės, bet nuolat pasisavinamos magnio formos, pavyzdžiui, magnio oksidas (1 palyginimas. Rekomenduojamas suvartojimas).

MAGNIO OKSIDAS

Magnio oksidas gamtoje randamas vulkaninės mineralinės periklazės pavidalu. Jis susidaro kaip balti arba pilki arba kartais tamsiai žali stikliniai kristalai.

Magnio oksidas lėtai ir tolygiai pasisavinamas organizme. Magnio oksidas puikiai veikia žarnyno peristaltiką.

Magnio oksido poveikis ilgą laiką buvo neįvertintas. Vienas tyrimas parodė, kad jo biologinis pasisavinimas yra didesnis nei manyta anksčiau. Taip pat buvo įrodyta, kad magnio oksidas reikšmingiau nei, pavyzdžiui, magnio citratas, mažina MTL-cholesterolio ir bendrojo cholesterolio kiekį organizme (Shechter ir kt., 2012).

Kitos magnio oksido panaudojimo sritys:

  • nuo rėmens ir skrandžio rūgšties refliukso kaip rūgštingumą mažinanti ir virškinimą skatinanti priemonė
  • kaip vidurius laisvinanti priemonė esant vidurių užkietėjimui

JŪRŲ SALOTŲ (ULVA LACTUCA) EKSTRAKTAS

Ulva lactuca, paprastai žinoma kaip jūrų salota, yra valgomasis jūros dumblis. Priklauso žaliųjų dumblių grupei ir yra daugialąsčiai dumbliai su storais, panašiais į juosteles lapais. Šviesiai žalios spalvos ir švelnaus, šiek tiek sūroko skonio. Kai kuriose kultūrose salotos jau seniai valgomos ir vertinamos dėl maistinių medžiagų vertės. Jūros dumbliuose gausu  ne tik mineralinių medžiagų, tokių kaip magnis, kalcis, geležis ir cinkas, bet ir įvairių vitaminų, amino rūgščių ir vertingų fitocheminių medžiagų (Lomartire S. ir kt., 2021). Tačiau magnio iš jo elementų gausiausia – apie 3891 mg 100 g sausos masės (Yaich H. ir kt., 2011). Kadangi salotos yra jūros dumbliai, jose taip pat yra pakankamai jodo, kad būtų išvengta jodo trūkumo. Tačiau į tai reikia atsižvelgti renkantis tinkamą maisto papildą ir dozę. Teigiama, kad jūros salotų magnis yra ypač gerai toleruojamas ir jo biologinis pasisavinimas panašus į magnio citrato (Felice V. ir kt., 2018).

JŪRŲ SALOTŲ EKSTRAKTAS

Jūros salotų ekstraktas pagamintas Prancūzijoje. Dumbliai kilę iš Europos (Atlanto vandenyno pakrantės). Dėl konfidencialumo reikalavimų tiksli jo atsiradimo vieta mums nežinoma.

Jose natūraliai yra jodo. Jodo kiekis < 50 ppm (0,005%). Tai reiškia, kad paros dozėje (3 kapsulėse) yra 7,5 μg jodo, tai yra 5% rekomenduojamos paros dozės. Pirmoji jodo analizė parodė, kad paros dozėje yra 1,4 μg jodo, o tai yra 0,93% rekomenduojamos paros dozės.

LĄSTELIŲ TYRIMAS: SKIRTINGI MAGNO JUNGINIAI

Dartsch tyrimų instituto atliktas ląstelių tyrimas ištyrė skirtingų magnio formų efektyvumą naudojant ląstelių kultūras (P. C. Dartsch & J. Conradi. 2019). Naudotas aukšto lygio in vitro žmogaus žarnyno modelis, kuris kuo tiksliau imituoja fiziologines organizmo sąlygas. Žarnyno modelyje buvo lyginami skirtingų koncentracijų iš anksto suvirškinti magnio tirpalai:

  • Magnio oksidas
  • Trimagnio citratas
  • Magnio kompleksas, kurio sudėtyje yra magnio malato, magnio bisglicinato, magnio gliukonato, magnio askorbato, magnio citrato (trimagnio dicitrato pavidalu), sango koralų miltelių (kalcio ir magnio santykis 2:1) ir magnio taurato.
Buvo tiriami šie dalykai:
  • Antioksidacinis poveikis (testas be ląstelių, tiesioginis poveikis superoksido radikalams)
  • Priešuždegiminis poveikis (funkciniams neutrofilams)
  • Energijos gamyba (prie jungiamojo audinio fibroblastų)
  • Ląstelių regeneracija (ant jungiamojo audinio fibroblastų)

Rezultatai šiek tiek nustebino: magnio kompleksas visose srityse pasirodė šiek tiek arba aiškiai geresnis už atskiras veikliąsias medžiagas. Magnio citratas turi gerą antioksidacinį poveikį.

Ląstelių tyrimas parodė, kad skirtingos magnio formos turi skirtingas veikimo sritis. Tai sutampa su tuo, kas buvo pastebėta įvairiuose tyrimuose ir atvejų ataskaitose, kuriose atitinkamai aprašomas skirtingas atskirų magnio junginių poveikis ir poveikio sritys. Veiksmingesnis magnio komplekso poveikis rodo, kad atskiros veikliosios medžiagos gali būti efektyviai sumaišomos ir gali padėti pasiekti bendrą sinerginį poveikį.

KODĖL GERAI, KAD MAGNIO KOMPLEKSE YRA KELIOS SKIRTINGOS MAGNIO FORMOS

  • Magnio kompleksas su jūros salotomis (Ulva lactuca) – palaiko nervų ir raumenų funkciją bei stiprina kaulus ir dantis
    Išmani formulė, sudaryta iš keturių skirtingų magnio šaltinių, užtikrinanti optimalų įsisavinimą
  • Su aukštos kokybės Ulva lactuca ekstraktu, kuriame natūraliai yra magnio
  • Labai gerai toleruojamas, lengvai vartojamas
  • Didelis biologinis pasisavinimas: išmaniajame komplekse yra keturi magnio šaltiniai, užtikrinantys pastovų ir optimalų įsisavinimą
  • Optimali dozė: 300 mg, padalyta į tris kapsules optimaliam įsisavinimui
  • Organinio ir neorganinio magnio šaltinių mišinys
  • Sudėtyje nėra priedų ar kvapiųjų medžiagų, paprastai esančių tirpiose tabletėse

REKOMENDUOJAMAS VARTOJIMAS

Vartokite iki trijų kapsulių per dieną. Trijose kapsulėse yra 300 mg magnio, o tai atitinka 80% rekomenduojamos paros dozės. Magnesium Complex galima vartoti bet kuriuo metu ir jo nereikia vartoti valgio metu. Dėl naktinių kojų mėšlungio gali padėti magnio vartojimas prieš miegą. Naktį magnio kiekis organizme visada šiek tiek sumažėja, todėl naktimis dažniau pasireiškia mėšlungis.

KAM NAUDINGA

  • Žmonės, kurie negauna pakankamai magnio su maistu arba kurių organizmas nepasisavina pakankamai magnio
  • Žmonės, turintys magnio trūkumo simptomų
  • Žmonės, kurie patiria raumenų mėšlungį
  • Žmonės, kurie aktyviau sportuoja
  • Žmonės, kenčiantys nuo galvos skausmo ar migrenos (taip pat profilaktiškai)
  • Žmonės su stipria įtampa kaklo srityje
  • Žmonės, kuriems reikia daugiau magnio, pavyzdžiui, augantys vaikai ir nėščios moterys
  • Pagyvenę žmonės: vyresnio amžiaus žmonės dažnai gauna mažiau magnio su maistu
  • Atsipalaidavimas ir streso valdymas: magnis ramina nervų sistemą. Jis gali padėti sumažinti stresą, subalansuodamas nervų sistemą ir sumažindamas streso hormonų, tokių kaip kortizolis, gamybą.

Magnio panaudojimo sritys yra plačiai ištirtos. Be to, nuolat atrandamos ir tiriamos naujos šio ypatingo mineralo panaudojimo sritys.

SĄVEIKA SU KITOMIS MAISTO MEDŽIAGOMIS

KALCIS

Kalcis daugeliu atžvilgių yra svarbus magnio „antagonistas“ – šie du mineralai kartu sudaro norimą biologinę funkciją. Pavyzdžiui, magnis padeda atpalaiduoti raumenis, o kalcis skatina jų susitraukimą.

Šių dviejų mineralų santykis organizme yra 2:1 (kalcio ir magnio). Todėl dažnai rekomenduojama šiuos du mineralus duoti kasdien, remiantis šiuo idealiu santykiu. Tačiau reikia nepamiršti, kad magnio trūkumas pasireiškia daug dažniau nei kalcio trūkumas, o kalcio trūkumas dažnai yra susijęs su mažomis vitamino D atsargomis organizme, o ne su vartojamu kiekiu.

Didelis kalcio ir magnio santykis dėl magnio trūkumo arba per didelio kalcio vartojimo gali užkirsti kelią magnio pasisavinimui (Ismail AA, 2016). Atsižvelgiant į tai, kad daugelio žmonių, vartojančių pieno produktus, kuriuose yra daug kalcio, organizme kalcio ir magnio santykis magnio sąskaita yra gana nepalankus (santykis ne 2:1), magnio papildymas daugeliu atvejų yra gana pagrįstas.

Magnis taip pat vaidina daug didesnį vaidmenį kaulų metabolizme, nei dažnai atskleidžiama. Paradoksalu, bet kalcio turtingi pieno produktai vis dar rekomenduojami sergant osteoporoze. Tačiau kalcio ir magnio santykis piene yra 10:1, pavyzdžiui, ementalio sūryje net 30:1. Kadangi magnis reikalingas ir kaulų apykaitai – be kita ko, vitamino D aktyvinimui – pieno produktų vartojimas gali paradoksaliai paskatinti kaulų retėjimą sergant osteoporoze.

VITAMINAS D

Magnis yra svarbus vitamino D kofaktorius, kuris dalyvauja visuose vitamino D3 pavertimo į biologiškai aktyvią, veiksmingą formą etapais. Magnis reikalingas visiems žinomiems fermentams, dalyvaujantiems vitamino D metabolizme. Ląstelėse magnis taip pat reikalingas vitamino D3 (cholekalciferolio) prisijungimui prie vitamino D receptorių ir jo aktyvavimui (Fiorentini D. ir kt., 2008). Kita vertus, aktyvintas vitaminas D skatina magnio pasisavinimą žarnyne ir ląstelėse.

Vartojant dideles vitamino D dozes, padidėjęs magnio suvartojimas organizme gali sukelti magnio trūkumo simptomus, tokius kaip širdies plakimas, galvos skausmas, raumenų mėšlungis ir nerimo priepuoliai. Tačiau esant magnio trūkumui, tinkamai neveikia vitamino D hormono transportavimo ir reguliavimo sistema, todėl vitaminas D organizme taip pat iš dalies neveiksmingas. Taigi, magnio trūkumas taip pat gali būti mažo vitamino D lygio priežastis, net jei žmogus pakankamai būna saulėje arba vartoja pakankamai vitamino D (Vitamind.net). Todėl, jei organizmo magnio atsargos yra mažos, 1-2 savaites prieš vitamino D vartojimą patartina reguliariai vartoti magnio.

CINKAS

Cinkas yra gyvybiškai svarbus mikroelementas, kuris palaiko imuninę sistemą, medžiagų apykaitą ir vaisingumą, padeda akims, plaukams ir nagams išlikti sveikiems ir stipriems. Jis apsaugo ląsteles ir audinius nuo oksidacinio streso, palaiko normalią angliavandenių ir riebalų apykaitą, reguliuoja vitamino A apykaitą, tam tikrų fermentų ir hormonų funkcijas, taip pat DNR sintezę.

Magnis ir cinkas sudaro sinergetinį mineralų kompleksą, reikalingą nervų sistemai, pažinimo funkcijoms (gebėjimui susikaupti), energijos apykaitai, imuninei sistemai ir stipriai odai, plaukams ir nagams. Todėl tinkamas šių dviejų maistinių medžiagų tiekimas yra ypač svarbus stresinėse situacijose. Mityba, kurioje gausu fitatų, ypač daug viso grūdo produktų ir ankštinių augalų, stabdo magnio ir cinko pasisavinimą žarnyne ir taip padidina jų poreikį (DGE/Cinkas).

VITAMINAS B1 (TIAMINAS) IR B6

Vitaminas B1 yra būtinas optimaliam magnio ir kitų mineralų pasisavinimui žarnyne. Vitaminas B1 dalyvauja transportinių baltymų, kurie absorbuoja mineralus organizme, darbe. Vitaminas B6 reikalingas mineralams transportuoti į jų veikimo vietas ląstelėse. Todėl vitaminų B1 ir B6 trūkumas gali žymiai sumažinti organizmo aprūpinimą magniu. Todėl reikia labai atidžiai stebėti, kad šiuos vitaminus vartotumėte optimaliai, kad išvengtumėte trūkumo (Gröber U 2008 & Schmiedel V 2019).

Kiekis: 90 vnt.

Naudojimas: 3 vnt per dieną.

VEIKLIEJI INGREDIENTAI3 KAPSULIŲ DIENOS KIEKIS
Magnis300 mg, 80%*

* RMV% – referencinė maistinė vertė (rekomenduojama paros norma suaugusiems)

Gamintojas: Nahrin AG, Šveicarija. Importuotojas: Swiss Nahrin Estonia OÜ.

Nenaudokite kaip įvairios mitybos pakaitalo. Laikyti sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje. Neviršykite rekomenduojamos paros normos. Svarbu  įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Atskirai įsigyti galite čia.

Nenaudokite kaip įvairios mitybos pakaitalo. Laikyti sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje. Neviršykite rekomenduojamos paros normos. Svarbu  įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Atsiliepimai

There are no reviews yet

Būkite pirmas aprašęs “Dovana vyrams, Omega-3, Q10 ir magnis”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali patikti…