Maisto papildas „Basico“, organizmo rūgštingumui stabilizuoti, 250g

Natūralių rūgščių ir šarmų pusiausvyrą sutrikdo šiandienos gyvenimo įpročiai, stresas, o daugiausia – maistas. Sutrikimas šiuo atveju pasireiškia rūgščių pertekliumi, dėl kurio atsiranda daugybė sveikatos sutrikimų, pavyzdžiui, reumatas, diabetas, osteoporozė, lėtinės kvėpavimo takų ligos, alergijos, nuovargis, migrena, depresija, nemiga.

Organizmas kovoja su rūgštingumu ir bando neutralizuoti rūgštines medžiagas. Tokiu būdu jis iš ląstelių išskiria šarminius mineralus, tokius kaip kalis, magnis ir kt. Dėl to vyksta neutralizavimas, sulėtėja ląstelių veikla, organizmas suserga, pablogėja jo funkcionavimas, sumažėja atsparumas, taip pat susilpnėja kaulai, sąnariai, nagai, plaukai.

Šie skirtingi simptomai yra atskirai gydomi įvairiais vaistais, dažniausiai net nežinant tikrosios problemos priežasties, tačiau galime sustiprinti organizmą, aprūpindami jį ekstrahuotais mineralais.

Visi produktai yra sukurti, pagaminti, išbandyti ir supakuoti Šveicarijoje, naudojant natūralias, švarias ir gamtai artimas žaliavas. Aplinkosaugos tikslais atsisakėme ir puošnių pakuočių

18.00
72.00 /kg

Turime

Mineralų mišinys, skirtas optimizuoti organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyrą ir pH lygį. Aprūpina organizmą vertingais mineralais.

„Basico“ miltelių sudedamosios dalys:
inulinas, kalcio karbonatas, kalio citratas, magnio karbonatas, seleno mielės, geležies sulfatas, cinko oksidas, mangano sulfatas, vario sulfatas.

Bendroji informacija apie rūgščių ir šarmų pusiausvyrą

Rūgštingumas kenkia tiek žmonėms, tiek gamtai. Gamtą kankina rūgštūs lietūs, dėl kurių nyksta gyvūnai ir augalai. Žmonės suserga ir praranda gyvybinę energiją, tačiau sveikas gyvenimo būdas gali padėti to išvengti.

Natūralių rūgščių ir šarmų pusiausvyrą sutrikdo šiandienos gyvenimo įpročiai, stresas, o daugiausia – maistas. Sutrikimas šiuo atveju pasireiškia rūgščių pertekliumi, dėl kurio atsiranda daugybė sveikatos sutrikimų, pavyzdžiui, reumatas, diabetas, osteoporozė, lėtinės kvėpavimo takų ligos, alergijos, nuovargis, migrena, depresija, nemiga.

Organizmas kovoja su rūgštingumu ir bando neutralizuoti rūgštines medžiagas. Tokiu būdu jis iš ląstelių išskiria šarminius mineralus, tokius kaip kalis, magnis ir kt. Dėl to vyksta neutralizavimas, sulėtėja ląstelių veikla, organizmas suserga, pablogėja jo funkcionavimas, sumažėja atsparumas, taip pat susilpnėja kaulai, sąnariai, nagai, plaukai.

Šie skirtingi simptomai yra atskirai gydomi įvairiais vaistais, dažniausiai net nežinant tikrosios problemos priežasties, tačiau galime sustiprinti organizmą, aprūpindami jį ekstrahuotais mineralais.

KODĖL NAUDINGA?

  • kovoja su organizmo rūgštingumu:
  • daugelio fizinių ligų priežastis yra „tik“ disbalansas tarp rūgščių ir šarminių (bazinių) medžiagų, o tai reiškia, kad jas galima gana lengvai kontroliuoti;
  • padeda valyti organizmą;
  • aprūpina organizmą būtinaisiais mineralais;
  • prisideda prie geresnės bendros savijautos;
  • pupenių branduolių milteliai suformuoja apsauginį sluoksnį ant skrandžio gleivinės;
  •  inulinas pagerina mineralų pasisavinimą žarnyne.


Pastaba
: rūgštys reiškia ligą, o bazės (šarmai) – sveikatą ir gyvybingumą!

Todėl turime rūpintis savo organizmu vartodami maistą, kuriame gausu šarminių medžiagų ir mineralų, pakankamai judėdami ir patirdami kuo mažiau streso!

Kodėl kyla rūgštingumas?

  • Per gausus valgymas
  • Nesubalansuota mityba
  • Per didelis „prabangos maisto produktų“, tokių kaip kava, alkoholis, cigaretės, saldumynai, kiekis, taip pat kasdienis mėsos vartojimas
  • Nepakankamas judėjimas ir buvimas gryname ore
  • Nesunokusių vaisių valgymas (nėra viso gyvybiškai svarbių medžiagų kiekio)
  • Per didelis daržovių tręšimas ir perbrandinimas
  • Vartojimui paruoštų patiekalų valgymas
  • Emociniai veiksniai: stresas, pyktis, nuovargis, nusivylimas


Trumpai
: per didelis angliavandenių ir baltymų kiekis, nepakankamas gyvybiškai svarbių medžiagų ir mineralų kiekis

→ demineralizacija ir sankaupos visame organizme

Pastaba: rūgšties (rūgštumo) skonį suteikia ne rūgštis, o virškinimo procesas (pvz., kava su pyragu sudaro tanino arba acto rūgštį!)

Dėl to vyksta organizmo demineralizacija

Išnaudojęs rūgščių švelninimo ir išskyrimo galimybes, organizmas yra priverstas neutralizuoti esančias rūgštis, kad būtų išvengta mirtino organų kauterizavimo. Rūgštys neutralizuojamos vartojant šarmines (bazines) mineralines medžiagas.

Jei organizme nepakanka mineralų (teikiamų su maistu) arba dėl nepakankamos žarnyno veiklos jų negalima pasisavinti, organizmas turi jų paimti iš savo mineralinių atsargų. Šios atsargos yra paeiliui ištuštinamos, atsižvelgiant į jų svarbą organizmo funkcijoms palaikyti.

  • Galvos oda
  • Pirštų nagai
  • Kraujagyslės
  • Sausgyslės
  • Dantys
  • Kaulai

Organizmas išsenka (tiesiogine prasme!), o tai pajuntame ir mes.

Tai vyksta dėl sankaupų organizme.

Mineralams neutralizavus rūgštis, gauname rūgščių druskas. Netirpios druskos sunkiai išsiskiria, todėl jos kaupiasi įvairiuose organizmo audiniuose, pavyzdžiui, riebaliniame ar jungiamajame audiniuose ir tokiu būdu susidaro sankaupos, dėl kurių ląstelių audinys praranda membranų elastingumą ir pralaidumą; jų funkcija tampa ribota, o gamybos pajėgumai mažėja. Taip pat šiuo atveju atsargos naudojamos svarbos tvarka.

Mineralų mažai turintis organizmas visiškai išsenka ir yra pilnas daugybę metų kauptų „šiukšlių atsargų“.

Matomi simptomai:

  • slenkantys plaukai, ypač vyrams – pirmiausia dėl mineralų trūkumo kenčia galvos oda! (Vyrai neturi gimdos gleivinės, todėl išskiriama gana daug rūgščių; tai viena iš priežasčių, kodėl vyrų plaukai dažniau slenka).
  • Celiulito susidarymas, ypač moterims (didžiausios sankaupos atsiranda pirmiausia nesvarbiose vietose (pvz., klubuose, sėdmenyse, žaste, šlaunyse))
  • Priešmenstruaciniai skausmai, tokie kaip migrena, emocinis jautrumas ir dirginimas, yra tiesioginiai užrūgštinto organizmo simptomai, kurie padidėja mėnesio ciklo metu ir gali paūmėti prieš pat menstruacijas.


Kaip su tuo kovoti:
organizmo valymas – rūgščių išsiskyrimas – remineralizacija

  • Organizmo valymas (skysčiuose nusodintų rūgščių druskų pasisavinimas), pvz., atliekant vienos savaitės gydymą išrūgomis („Nahrin“ gėrimas iš obuolių, persikų ar uogų išrūgų)

→ Neutralizuotos rūgštys tampa laisvos ir aktyvios medžiagų apykaitoje

  • Šarminio (bazinio) maisto (šviežių daržovių, vaisių, bulvių, visų pieno produktų (įskaitant grietinėlę), žolelių arbatų, vandens (be angliarūgštės) vartojimas.
  • Remineralizacija aprūpinant baziniais mineralais ir mikroelementais; gydymas „Basico“ preparatu yra puikus būdas tai padaryti

→ Mineralų atsargų kaupimas organizme

→ rūgščių ir šarmų pusiausvyra lėtai atsistatys ir stabilizuosis. Lėtinių ligų poveikį galima sumažinti arba jos visiškai išnyksta. Tam svarbi subalansuota šarminė mityba ir bazinių maisto papildų vartojimas.

„Nahrin“ „Basico“ produktas yra skirtas kovoti su šia „civilizacijos“ liga. Visos svarbios mineralinės druskos, ypač stiprios šarminės, buvo integruotos į šį produktą specialia forma, padedančia organizmui jas lengviau pasisavinti. Dėl šio produkto sudėtyje esančių inulino ir pupenių branduolių miltelių jis tapo dar veiksmingesnis.

INFORMACIJA APIE VEIKLIĄSIAS MEDŽIAGAS

KVIEČIŲ SKAIDULOS:

  • daugiausia netirpios skaidulos – augalinė celiuliozė;
  • netirpios skaidulos yra puikūs laisvinamieji, kurie pagreitina „praėjimą“;
  • mažas kalorijų kiekis ir sumažėjęs alkio jausmas joms padidėjus;
  • mažesnis apetitas dėl sulėtėjusio cukraus kiekio kraujyje;
  • Basico“ tablečių gamybos pagerinimas.


INULINAS:

puikus poveikis mitybai, pavyzdžiui:

  • maisto praturtinimas skaidulomis (reguliuojant pernešimą žarnyne, padidinant žarnyno svorį ir tūrį, sumažinant trigliceridų kiekį);
  • mažas energijos tankis;
  • dalinis cukraus pakaitalas;
  • bifido stimuliatorius (rūgština gaubtinę žarną, slopina kenksmingą florą, gerina savigynos sistemą);

 funkcinis – jutiminis poveikis:

  • inulinas padeda organizmui pasisavinti maisto produktus;
  • padidina maisto produkto klampą;
  • neutralios spalvos;
  • neutralaus kvapo ir skonio;

teigiami technologiniai aspektai:

  • puikiai tirpsta šaltame vandenyje;
  • antikristalizuojamasis poveikis (šarminiai (baziniai) milteliai tampa šiek tiek mažiau higroskopiški).


KALCIO KARBONATAS:

  • stiprus bazinis kalcio derinys (gali būti lengvai pasisavinamas, nors ir neorganinis);
  • dalyvauja formuojantis ir prižiūrint kaulus bei dantis;
  • svarbus kraujo krešėjimui;
  • kontroliuoja raumenų ir nervų veiklą.

Kalcio trūkumo simptomai:

  • sportuojant: raumenų drebulys ir mėšlungis (kalcis prarandamas prakaituojant);
  • augimo problemos;
  • kaulų deformacija, stiprūs nugaros skausmai;
  • lengvas kaulų lūžis (osteoporozė).


Kalcio trūkumo priežastys:

  • nesubalansuota mityba
  • nepakankamas vitamino D3 kiekis (saulės šviesa) – būtina kalciui absorbuoti;
  • per didelis kavos ir kokso vartojimas (sudėtyje yra fosfato, kuris slopina kalcio absorbciją);
  • per mažai suvartojama maisto, kuriame gausu kalcio.


Pastaba
: maistas, kuriame yra daug kalcio: sūris, pienas ir kiti pieno produktai, žalieji kopūstai, brokoliai, visagrūdės kruopos, ankštinės daržovės. Kalcis yra ypač svarbus nėščioms ir krūtimi maitinančioms moterims, taip pat vyresnio amžiaus žmonėms.

KALIO CITRATAS:

  • dalyvauja gaminant energiją ir vandens – elektrolitų pusiausvyrą;
  • kartu su kitais elektrolitais ir molekulėmis palaiko osmosinį slėgį ląstelėse;
  • svarbus baltymų biologinei sintezei ir angliavandenių apykaitai;
  • kartu su kalciu ir chloridu kalis daro didelę įtaką širdies ir raumenų veiklai;
  • svarbus dirginant raumenis ir nervines ląsteles.


Kalio trūkumo simptomai (nespecifiniai):

  • silpni raumenys;
  • nuovargis, galvos skausmai, svaigimas;
  • mažas cukraus kiekis kraujyje;
  • inkstų veiklos sutrikimai;
  • kraujotakos problemos.


Kalio trūkumo priežastys:

  • vėmimas (dažnas), viduriavimas, per didelis laisvinamųjų vaistų vartojimas (kalio išsiskyrimas, vidurių užkietėjimas – užburtas ratas!)
  • žarnyno uždegimas;
  • piktnaudžiavimas alkoholiu;
  • per didelis druskos vartojimas;
  • mažas kalio kiekis, pvz., turint valgymo sutrikimų, tokių kaip bulimija;
  • ūminė alkalozė (rūgščių ir šarmų pusiausvyros sutrikimas);
  • pasiskirstymo sutrikimas, kuris gali pasireikšti gydant insulinu ar diabetinę komą;
  • vyresnis amžius, dehidracija dėl nepakankamo organizmo aprūpinimo skysčiais (sutrikusi natrio ir kalio pusiausvyra);
  • stiprus prakaitavimas.


Pastaba
: maistas, kuriame gausu kalio: kruopos, daržovės, vaisiai (ypač bananai), žalios daržovės, pavyzdžiui, špinatai, salotos, petražolės, visagrūdė duona, mėsa ir žuvis;

žmonėms, sergantiems nustatytomis širdies ir kraujotakos ligomis, tokiomis kaip aukštas kraujospūdis, reikia daugiau nei dvigubai viršyti paros normą.

MAGNIO KARBONATAS:

  • stiprus bazinio magnio derinys (puiki rezorbcija, nors ir neorganinė);
  • aktyviai dalyvauja formuojantis kaulams ir dantims bei juos prižiūrint (fiziologinis kalcio blokatorius);
  • skatina raumenų ir nervų veiklą (raumenų susitraukimas).


Magnio trūkumo simptomai:

  • raumenų ir kojų mėšlungis;
  • neramumas, nervingumas, galvos svaigimas, koncentracijos stoka;
  • galvos skausmas, migrena;
  • širdies veiklos sutrikimai;
  • virškinamojo trakto problemos: pykinimas, vėmimas, viduriavimas, spazmai.


Magnio trūkumo priežastys:

  • chroniškas alkoholizmas;
  • piktnaudžiavimas laisvinamaisiais vaistais;
  • padidėjęs magnio išsiskyrimas per inkstus (pvz., diabetikams).


Pastaba
: magnio gausus maistas: visagrūdžiai produktai, žalios daržovės, riešutai, saulėgrąžų branduoliai, sezamų sėklos, nelukštenti ryžiai, kviečių gemalai, avižų sėlenos, šokoladas, geros kokybės mineralinis vanduo.

Tikslinė grupė, pasižyminti ypač dideliu magnio poreikiu: sportuojantys žmonės (netekimas prakaituojant), diabetikai (padidėjęs išsiskyrimas), vyresnio amžiaus žmonės (nepakankamas skysčių kiekis), alkoholikai.

SELENO MIELĖS:

  • „gaudo“ laisvuosius radikalus;
  • apsaugo nuo senėjimo procesų;
  • apsaugo nuo vėžio (ypač skrandžio ir stemplės);
  • apsaugo ląsteles nuo paveldimos medžiagos sunaikinimo;
  • sustiprina vitaminų A, C ir E poveikį;
  • užkerta kelią MTL oksidacijai ir sankaupų susidarymui kraujagyslėse;
  • apsaugo širdį (t. y. sumažina infarkto riziką), ypač kartu su vitaminais A, C ir E;
  • sumažina riziką susirgti astma;
  • apsaugo nuo kataraktos ir kitų akių ligų, taip pat tinklainės pažeidimų, kuriuos sukelia cukrinis diabetas;
  • priešuždegiminis poveikis;
  • sunkiųjų metalų, tokių kaip gyvsidabris ir kadmis, blokatorius.


GELEŽIES SULFATAS:

  • svarbiausia geležies funkcija yra deguonies prisijungimas prie hemoglobino molekulės raudonuose kraujo kūneliuose;
  • dalyvauja imuninės sistemos kovoje su patogeniniais organizmais;
  • daugelio fermentų sudedamoji dalis;
  • dvivertę geležį (pvz., geležies sulfatą) organizmas pasisavina daug geriau. Jis yra raumenų medžiagos mioglobino sudedamoji dalis, deguonies atsargos raumenims;
  • geležis yra svarbi kovojant su galvos svaigimu, silpnumu, nuovargiu, galvos skausmu.


Geležies trūkumo simptomai:

  • fizinio ir protinio pajėgumo stoka;
  • nuovargis
  • silpnumas
  • galvos skausmas
  • jautrumas oro sąlygoms;
  • nervingumas ir dirglumas;
  • linijos nago viduje;
  • įtrūkimai burnos kampučiuose;
  • sumažėjusi šilumos pusiausvyra (termoreguliacija);
  • sumažėjusi gynybinės sistemos galia, polinkis į infekcijas.


Pastaba
:  geležies turintis maistas: duona, mėsa, dešra. Geležis iš mėsos yra geriau pasisavinama nei iš daržovių, todėl vegetarai turi į tai atsižvelgti, kad gautų pakankamai geležies. Vaikau neturėtų būti vegetarais, nes tokia mityba neaprūpina organizmo pakankamu geležies kiekiu, reikalingu sveikam augimui ir optimaliam protinių gebėjimų vystymuisi. Nėščioms ir krūtimi maitinančioms moterims padidėja geležies poreikis.

CINKO OKSIDAS:

  • cinkas atlieka svarbias metabolizmo (baltymų kaupimo) ir ląstelių dalijimosi funkcijas, todėl cinko trūkumas ypač žalingas toms kūno dalims, kurioms būdingas greitas ląstelių dalijimasis (t. y. odos ląstelės (žaizdų gijimas) ir plaukų šaknys);
  • dėl cinko trūkumo gali slinkti plaukai arba sumažėti naujų plaukelių formavimasis;
  • cinkas pasižymi priešuždegiminiu poveikiu;
  • stiprina imuninę sistemą;
  • tik turėdamas pakankamai cinko, organizmas sugeba visiškai perdirbti vitaminą A;
  • cinkas yra svarbiausia plaukų ir nagų statybinės substancijos (keratino) medžiaga;
  • svarbus augimui ir vystymuisi (daugiausia nėštumo ir žindymo laikotarpiu);
  • padeda pašalinti sunkiuosius metalus iš organizmo (šviną, gyvsidabrį, kadmį).


Pastaba
: viena vertus riebiame arba per daug fosfatų turinčiame maisto yranedidelis cinko kiekis, tačiau kita vertus jis slopina cinko absorbciją organizme. Mityba, kuri nėra subalansuota, pavyzdžiui, pramoniniu būdu pagaminti patiekalai, konservai, šaldyti maisto produktai, greitas maistas, turi mažiau vitaminų ir mikroelementų nei švieži produktai!

Mangano sulfatas:

  • manganas yra būtinas mikroelementas (paros norma apie 2–5 mg), ypač svarbus kaulų augimui (kauluose yra 40 % organizme esančio mangano);
  • dalyvauja susidarant įvairiems fermentams;
  • dalyvauja formuojantis kremzlėms ir kauliniam audiniui;
  • svarbus fermentų aktyvavimui karbamido cikle ir kasoje;
  • reikalingas sintezei ir insulino išsiskyrimui (svarbus angliavandenių perdirbimui);
  • dalyvauja kraujo krešėjime;
  • būtinas susidarant melaninui (pigmentams);
  • svarbus apdorojant vitaminą B1.


Pastaba
: mangano turintis maistas: avižų sėlenos, sojų miltai, sojų pupelės, ananasai, mėlynės, avietės, riešutai, prieskoniai (cinamonas, imbieras, juodieji pipirai, dobilai).

Ypač svarbus mikroelementas sergant cukriniu diabetu ir osteoporoze!

VARIO SULFATAS:

  • dalyvauja susidarant kraujo ląstelėms;
  • svarbus centrinės nervų sistemos veiklai;
  • svarbus pigmento apykaitai.


Vario trūkumo požymiai:

  • sumažėjęs kraujo kiekis;
  • sumažėjęs baltųjų kraujo kūnelių kiekis;
  • imuninės sistemos sutrikimai;
  • pigmentinės odos dėmės;
  • centrinės nervų sistemos sutrikimai;
  • poveikis augimo procesui.


Pastaba:
  vario yra gausu kepenyse, vėžiagyviuose, šokolade, riešutuose. Teigiama, kad didelis vitamino C kiekis ir reguliariai vartojami cinko produktai sumažina vario pasisavinimą.

„Basico“ miltelių kiekis / veiksmingumas:
250 g pakanka apytiksliai 60 dienų, kai vartojamas rekomenduojamas dienos kiekis – 4 g

Maistinė vertė4g
Energinė vertė kJ / kcal14 / 3
Baltymai0,01 mg
Angliavandeniai0,8 g
Riebalai0,00 g
Kalis320 mg
Kalcis400 mg, 50%*
Magnis150 mg, 50%*
Cinkas4,5 mg, 30%*
Geležis4,2 mg, 30%*
Manganas1,5 mg
Vario 0,45 mg
selenas15 µg

*rekomenduojama paros norma pagal Šveicarijos standartus.

Laikymas
Sausoje vietoje

„Basico“ miltelių vartojimas

Ryte ir vakare ištirpinkite po 1 šaukštą miltelių (apie 2 g) nedideliame kiekyje skysčio (vandens ar vaisių sulčių) ir išgerkite. Kaip alternatyvą miltelius galima sumaišyti su kietu maistu (pvz., jogurtu, varške).

Gamintojas: Nahrin AG, Šveicarija. Importuotojas: Swiss Nahrin Estonia OÜ, Estija.

Dėmesio! Tai yra maisto papildas. Maisto papildai nepakeičia visavertės mitybos. Laikyti sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje. Neviršyti rekomenduojamos paros normos. Susirgus kreiptis į gydytoją.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rodyti atsiliepimus visomis kalbomis (23)

Būkite pirmas aprašęs “Maisto papildas „Basico“, organizmo rūgštingumui stabilizuoti, 250g”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *