Nustebinkite namiškius ar svečius avinžirnių salotomis. Jos greitai ir lengvai paruošiamos, puikiai dera su ant grotelių keptu maistu (ir ne tik). Puikiai tiks griliaus vakarėlyje.
- Paruošimo laikas: 10 min
- 4 porcijos
Ingredientai:
Salotos
- 250 g virtų avinžirnių (nusausintų), paprika, vyšniniai pomidorai
- 2 šaukštai sojos padažo
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės
- 1 valgomasis šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas vištienos prieskonių, be skonio stipriklių
Padažas
- 3 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai baltojo balzamiko acto
- 1 arbatinis šaukštelis medaus (veganiškam variantui naudokite agavų sirupą arba kriaušes)
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
- druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Padažui skirtus ingredientus sumaišykite, užpilkite ant gerai nuplautų avinžirnių ir išmaišykite.
- Dėti į ugniai atsparų indą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje. Šį žingsnį galima atlikti ir ant grotelių.
- Iš paprikos išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su likusiais padažo ingredientais (išskyrus laiškinius česnakus).
- Į padažą suberkite dar karštus avinžirnius, išmaišykite ir palikite apskrusti. Įdėkite laiškinius česnakus. Avinžirnių salotas galima patiekti vos šiltas arba šaltas.
Patarimas: salotas papildyti tinka šie ingredientai: morkų juostelės, pomidorai, agurkai, kukurūzai, svogūnai, ridikai, abrikosai ir feta.